Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел и Столична библиотека търсят "Читателя на годината"

Мария Габриел и Столична библиотека търсят "Читателя на годината"

В инициативата ще се включат отново регионалните библиотеки в страната, които имат централна роля за подобряване на уменията за четене.

След успеха на първото издание, тази година отново ще се проведе конкурсът "Читател на годината". Неговата цел е да насърчи четенето сред всички възрасти и така да допринесе за изграждането на читателски навици.

Инициатори отново са Столичнабиблиотека и зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент иръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, с подкрепата наБългарската библиотечно-информационна асоциация.

В инициативата ще се включат отноворегионалните библиотеки в страната, които имат централна роля за подобряване науменията за четене. По регламент, всякаедна от регионалните библиотеки, участващи в инициативата, ще излъчи измежду своитечитатели носител на отличието „Читател на годината 2016” на базата на най-голямброй заети книги през тази година. Наградата за всички отличени с приза епосещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от евродепутата МарияГабриел.  

"Държавите от ЕС си поставиха за цел до 2020г. делът на гражданите, имащи затруднения с четенето, да бъде намален от 20%на по-малко от 15%. Липсата на основни умения за четене и писане излагагражданите на риск от социално изключване, затруднява ги при намирането наработа, понижава жизнения им стандарт. Стремежът ни е този конкурс да допринесеза реализирането на идеята за учене през целия живот", коментира Мария Габриел. 

Победителите в конкурса ще бъдатнаградени на тържествена церемония в столицата в началото на 2017-та година.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега