Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел обявява ученически конкурс на тема "10 години България в ЕС"

Мария Габриел обявява ученически конкурс на тема "10 години България в ЕС"

За осма поредна година, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел организира конкурс за учениците от цялата страна на европейска тематика.

За осма поредна година, зам.-председателятна Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българскатаделегация в групата Мария Габриел организира конкурс за учениците от цялатастрана на европейска тематика. Темата на тазгодишното издание на творческатанадпревара е "10 години България в ЕС:резултати и предизвикателства".

На 1-ви януари следващата година се навършватточно десет години от приемането на България в Европейския съюз и целта наконкурса е да покаже как учениците възприемат членството ни в Съюза, какви саспоред тях преимуществата и предизвикателствата от това членство.  

"10 години са и много, и малко време. Тазикръгла годишнина ни дава повод както за равносметка, така и за очертаване наперспективи. Точно в този контекст за мен ще бъде интересно да чуя мнението намладите хора, техния личен прочит за постигнатите резултати, за стоящитепредизвикателства, за мястото на България в ЕС", коментира Мария Габриел.  

Конкурсът е разделен в две възрастовикатегории и в него могат да участват учениците от всички училища в страната. Първатакатегория включва ученици от 8 и 9 клас,чиято задача е да напишат есе с обемдо 2 стандартни страници. Вторатавъзрастова категория обхваща учениците 10 - 12 клас, които трябва да изработятмултимедийна презентация с обем до 3 МВи до 15 слайда.

При изпращането на творбите задължителнотрябва да бъдат посочени в самото есе или презентация следните данни: тритеимена на участника, клас и училище, населено място, телефон и имейл за обратнавръзка.Крайният срок за участие в конкурса е 10 декември. Електронна поща за изпращане наматериалите: concours@mariya-gabriel.eu  

Творбите на участниците в конкурса ще сеоценяват от авторитетно жури с членове Мария Габриел, проф. д-р Ингрид Шикова –един от основоположниците на специалност "Европеистика" в Софийскияуниверситет, Надя Барух - директор и главен редактор на националнотоиздателство за образование и наука към МОН „Аз Буки", Милена Милотинова –журналист и водещ на предаването „Брюксел 1“, Теодор Стойчев - ръководител на Информационното бюро на ЕП в България.  

Във всяка отделна категория ще бъдатприсъдени по 5 първи и 5 поощрителни награди. Наградата за класираните напървите места е посещение на Европейскияпарламент в Брюксел, а носителите на поощрителни награди ще имат възможностда се запознаят на място в София с работата на една от най-важните държавниинституции, която е изненада.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявенив края на януари 2017 г. на тържествена церемония в столицата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега