Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марков: Кръстовището на "Струга" и "Янко Комитов" има комплексно предназначение

Марков: Кръстовището на "Струга" и "Янко Комитов" има комплексно предназначение

„Изграждането на транспортна връзка на натоварената ул "Струга" с ул "Янко Комитов" не цели само облекчаване на трафика в Бургас. Концепцията тук е много по-сложна. Създавайки това кръстовище и включването на движението от "Славейков" към центъра, ще позволи безопасно пешеходно пресичане и велоалея.” Това обясни зам.-кметът по Строителство Костадин Марков в интервю пред радио „Фокус“.

„Изграждането на транспортна връзка на натоварената ул "Струга" с ул"Янко Комитов" не цели само облекчаване на трафика в Бургас.Концепцията тук е много по-сложна. Създавайкитова кръстовище и включването на движението от "Славейков" къмцентъра, ще позволи безопасно пешеходно пресичане и велоалея.” Товаобясни зам.-кметът по Строителство Костадин Марков в интервю пред радио „Фокус“.

Идеята на пробива е да се интегрира жилищната зона на к-с„Братя Миладинови“ към парк „Славейков“. Пешеходците и велосипедистите ще иматпроход към парка и комплекс „Славейков“, а колите ще имат по-пряк път къмцентъра.

Към момента дейностите по изграждане на новото трасе се извършват в график.Те са още на първи етап – преместването на жп линиите и изравняването нанивата. По думите на Марков това е мащабно строителство, което не е билоправено досега в града. 18 месеца е оферираното от фирмата време за край надейностите.

Проблемът за момента е, че преди изграждането на обходана града, кръстовището ще затрудни транзитното прминаване през града. Трафикътще се облекчи едва когато пътен възел Запад и ул. „Крайезерна“ бъдат готови.Проектите обаче вече съществуват и се очаква необходимото финансиране заизпълнението им.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега