Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Математическата гимназия в Бургас посреща ученици от 3 държави по Еразъм+

Математическата гимназия в Бургас посреща ученици от 3 държави по Еразъм+

През следващата седмица бургаската ПМГ "Акад. Никола Обрешков" ще посрещне ученици от Полша, Турция и Италия в рамките на проекта "The ruins of the past to power Europeans’ future" с № 2014-1-IT02-KA201-00-4253 по програма "Еразъм+". Основната цел на срещата е да обобщи дейностите, извършени до момента, както и да начертае задачите за втората работна година.

През следващата седмица бургаската ПМГ "Акад. Никола Обрешков" ще посрещне ученици от Полша, Турция и Италия в рамките на проекта "The ruins of the past to power Europeans’ future" с № 2014-1-IT02-KA201-00-4253 по програма "Еразъм+". Основната цел на срещата е да обобщи дейностите, извършени до момента, както и да начертае задачите завтората работна година.

Сред основните ангажименти на проекта е да бъдеанализирано разминаването между изискванията за компетенции и умения на младитехора, които нашето време изисква и тези, които училищата развиват.Срещата е заложенакато втора учебна мобилност за ученици и преподаватели и ще запознаеучастниците с българската култура, история и образователен живот.

За да седоближат максимално до българския бит, учениците от чужбина ще бъдат настаненив приемни семейства. Старт на домакинството официално ще бъде даден вбургаското Морско казино на 14.03 (понеделник) от 10 ч с концерт, подготвен отвъзпитаниците на ПМГ. Веднага след това гостите ще се запознаят с кулинарнитеособености на българската кухня на обяд с домашно приготвени ястия.

По-къснопредстои представяне на страната, региона и града ни и специално подготвен отдомакините куиз-изненада, в който са включени разнообразни теми за всичкипартньорски страни.Следващия денпартньорите по проекта ще прекарат в сградата на ПМГ, като ще  им бъдат представени начина на преподаване вгимназията и кабинетите, с които училището разполага. 

Гостите щебъдат приети от  кмета на Бургас ДимитърНиколов, а след това ще опознаят града ни благодарение на играта „Открий града“. В програмата  е включен и ден във Варна, където участницитепо проекта ще направят тур в Историческия музей и ще разгледат авио-космическияцентър и планетариума на комплекс Камчия.

Следваща спирка на групата ще бъде гордостта на ЮНЕСКО - Несебър. Програмата ще продължи спосещение в Бръшлян, който ще покаже традициите и обичаите на Странджа планина,а Созопол ще разкрие своите антични тайни. Представителите на Математическатагимназия не са забравили да включат и последния впечатляващ проект наБургас - туристическия комплекс "Акве Калиде".

"Проектът, по койтоработим, разглежда културното и историческото наследство като фундамент, върхукойто да се изгради европейското бъдеще. За наша радост страната ни е богата натакива ценности, а ние с удоволствие сме готови да ги презентираме. Възпитаниците ни осъзнават отговорността да бъдат посланици на България в тозипроект, осъзнават големия ангажимент на домакинството и са се постарали даорганизират програмата така, че да бъде полезна и занимателна и същевременно дане бъде изтощителна", коментират ръководителите на проекта от българска страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега