Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Математическата изпраща куп абитуриенти - медалисти

Математическата изпраща куп абитуриенти - медалисти

За една вечер те ще захвърлят клишето на вечно залегналите зад учебниците отличници и ще "купонясват до зори" по случай своето завършване.

Бургаската природо-математическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" има десетки медалисти. Изявените възпитаници на школото са олимпийски шампиони, лауреати и първенци в състезания в почти всички научни сфери - от математиката, през природните науки, та чак до лингвистиката.

Тази година учебното заведение отново ще изпрати около 150 абитуриенти, сред които ще бъдат и някои от най-изявените ученици. За една вечер те ще захвърлят клишето на вечно залегналите зад учебниците отличници и ще "купонясват до зори" по случай своето завършване.

Днес с гимназията се прощават двама от най-големите математици - Константин Гаров и Атанас Динев. Само преди броени дни двамата се завърнаха от Балканската олимпиада със сребърни медали. Константин пък се изявява не само в сферата на математиката, печелейки медали и отличия и в други сфери на науката.

Двамата възпитаници на гимназията ще бъдат част от националния отбор на България, което ръководството определя като един от най-големите успехи, тъй като бургаската школа ще изпрати не един, а двама свои ученици. И макар тепърва да им предстои да представят училището, града и страната си на Международната олимпиада по математика през юли, бургаските шампиони приключват своето средно образование. Преподавателите им обаче не се и съмняват, че им предстоят "още много успехи" и с нетърпение очакват да чуят за новите върхове, които те ще покорят.

С училището си ще се прости и лауреатът от Националната олимпиада по Биология Стоян Анастасов. Бронзовият медалист сподели с "PoligrafF", че макар науката да е трудно и отнемащо време занимание, създадените по време на състезанията приятелства и вълнуващите спомени са най-ценното нещо за него. Сега му предстои следване, като бъдещето си той е планирал също толкова внимателно, колкото и подготовката си по биология. Стоян иска да специализира пластична хирургия в Иран, след което да се завърне у дома и да практикува професията си в столицата.

Официални тоалети ще облекат и отличният химик Мирослав Ламбрев, който тази година се класира на 7 място на Олимпиадата по химия и ООС, както и Кристиян Иванов, който спечели първото място на Националната конференция по философия, разнищвайки цитата от Ницше "В крайна сметка човек обича желанието си, а не желаното".

За купон се подготвят и отличните физици Иван Георгиев и Христо Добрев, както и информатиците Александър Пехливанов, Димо Димов и Калоян Терзиев. Всички те се класираха за националните кръгове на олимпиадите и пожънаха успехи, при това в годината, когато им предстоят матури, кандидатстване и бал.

А Математическата се готви да сложи край на тази учебна година, за да събере сили за новата - както учениците, които продължават обучението си, така и техните всеотдайни учители. И така до май догодина, когато бургаското учебно заведение ще изпрати поредния випуск отличници и ще се прости с поредните медалисти, олимпийски шампиони и лауреати.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега