Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Междусрочна ваканция за учениците, утре започва вторият учебен срок

Междусрочна ваканция за учениците, утре започва вторият учебен срок

Класните стаи ще се напълнят отново в сряда.

След дните грипна ваканция, които зарадваха децата и младежите, днес е време и за ден планирана почивка. Вчера приключи първият учебен срок. По традиция, учениците получават ден почивка, която маркира началото на втория.

Тази година почивката се падна във вторник, тъй като при съставянето на предварителните учебни графици, се оказа, че в първия срок не достигат дни. Първоначалната идея на МОН бе децата да се върнат след коледната си почивка още на 2-ри януари.

Идеята обаче бе приета остро, поради което ведомството отпусна още един ден за празниците, но измести междусрочната ваканция на 4-ти февруари. Това също не се хареса, но в крайна сметка трябваше законът да бъде спазен.

Решението на МОН се оказа правилно и предвид по-рано разразилата се от обикновено грипна вълна, която затвори стотици училища още в средата на януари. За момента от регионалните управления на образованието твърдят, че няма изоставане на материала, тъй като в програмите били заложени 20% буфери за преструктуриране на учебното съдържание.

Постепенно грипната вълна утихна и от днес епидемията е отменена в още 10 области. Мерките за ограничаване на заболеваемостта остават в сила в Монтана, където грипна ваканция ще има до петък, включително.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега