Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Минималната заплата става 460 лева от догодина, пенсионната вноска скача с 1%

Минималната заплата става 460 лева от догодина, пенсионната вноска скача с 1%

Министерският съвет одобри средносрочната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 година. В рамките на днешното си заседание, кабинетът прие и увеличение на минималната работна заплата (МРЗ), която от 1 януари 2017-а става 460 лева. Вноската за фонд "Пенсии" на ДОО също ще бъде увеличена с 1%.

Министерскиятсъвет одобри средносрочната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 година.В рамките на днешното си заседание, кабинетът прие и увеличение на минималната работна заплата (МРЗ), която от 1 януари 2017-а става 460 лева. Вноската за фонд "Пенсии" на ДОО също ще бъде увеличена с 1%.

Правителството предвижда МРЗ да остане на това ниво до 2019-а година. Вноската за пенсия пък ще се увеличи с още един процент през 2018-а година. Целта е да се намали недостигът от средства по бюджета на ДОО и субсидирането му от държавния бюджет. Пенсионната политика предвижда от 2017 г. вместо осъвременяване на пенсиите, от 1 юли да се извършва преизчисляване на всички пенсии за трудова дейност с по-голяма тежест на една година осигурителен стаж, като увеличението ще бъде с процент равен или по-голям от процента, определен по чл. 100 на КСО.

Запазватсе целите за дефицита за 2017 г. и 2018 г., съответно на 1,4% и 1% от БВП,заложени в последната средносрочна бюджетна прогноза. Същата по размерконсолидационна стъпка (около 0,5%) от БВП) е предвидена и за 2019 г., когатосе очаква дефицитът по КФП да е на ниво от 0,5% от БВП.

Средосновните разходни приоритети е секторът на отбраната, като в СБП приоритетноса планирани средства за модернизация и повишаване на отбранителнитеспособности на въоръжените сили – за осигуряване на летателната годност насамолети МиГ-29, за придобиване на нов тип боен самолет и на многофункционалнимодулни патрулни кораби.

Приоритетитев областта на здравеопазването ще бъдат насочени към подобряване наефективността и удовлетвореността на гражданите от функционирането на сектора.През тригодишния период се предвижда да продължи развитието на спешнатамедицинска помощ с цел осигуряване на по-добро качество, достатъчност исвоевременност.

Приоритетитев областта на средното образование през периода 2017-2019 г. ще бъдат насоченикъм постигане на по-висока прозрачност и ефективност на изразходването напублични средства чрез финансиране на продукта на образователната система,оптимизация на структурите в системата на училищната мрежа и по-пълно обхващанена учениците в системата. Националното финансиране на образованието ще продължида се допълва и със средства от фондовете на ЕС. Те са насочени главно къмквалификация на учителите, практическо обучение и стажове за учениците.

И презследващия тригодишен период приоритет за страната ни остава успешното усвояванена средствата от европейските фондове и програми на ЕС. Програмите, съфинансирани от Европейскиясоциален фонд и Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица санасочени към насърчаване на заетостта на населението и подпомагане нанай-нуждаещите се.

Политикатана правителството за управление на държавния дълг за следващия тригодишенпериод, в съответствие с основните цели и правила на фискалната политика иуправлението на публичните финанси, ще бъде насочена към осигуряване нанеобходимите средства за финансиране на държавния бюджет и рефинансиране надълга в обращение като пряко следствие от нуждите за покриване на падежиращиясе дълг, бюджетните дефицити и гарантиране стабилността на фискалния резерв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега