Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма заличава от регистъра 118 дружества, записани като туроператори

Министерството на туризма заличава от регистъра 118 дружества, записани като туроператори

Основна част от дружествата, чиято регистрация ще бъде прекратена, са със седалища и адрес на регистрация в София, Пловдив и Бургас.

Министерствотона туризма започва процедура по прекратяване на регистрацията и заличаване отНационалния туристически регистър (НТР) на общо 118 дружества, регистрирани като туроператори. Основна част от дружествата, чиято регистрация ще бъде прекратена, са със седалища и адрес на регистрация в София, Пловдив и Бургас. 

Причинитеса основно  две, обясняват от ведомството. Едната е, че компаниитене са представили задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", коетое изрично условие за извършване на туроператорска дейност. Другият основенмотив е, че дружеството не е получило удостоверението си за регистрация врегламентирания срок в Закона за туризма.  

Ако такова удостоверение не е налично,компанията няма право да изпълнява туроператорска и турагентска дейност. Действиятапо заличаване се  предприемат съгласнорешение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристическиагенти към ведомството. В нея участват експерти от Министерството на туризма,както и сдружения на туроператори и турагенти.

Презминалата година общо издадените заповеди за прекратяване на дейността по исканена туроператора са 7, от тях 6 са постъпили само през декември. През2016 г. двама туроператори са прекратили дейността си, като по тяхно искане саиздадени заповеди за прекратяване на регистрацията  им като туроператори. 

Общорегистрираните туроператори и туристически агенции в Националния туристическирегистър са 3 311.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега