Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма избира най-добрата нова ЕДЕН дестинация в България

Министерството на туризма избира най-добрата нова ЕДЕН дестинация в България

Конкурсът е част от проекта "Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България" и цели да промотира малко популярни и нововъзникващи български туристически дестинации за културен туризъм.

Министерството на туризма избира най-добрата нова ЕДЕН дестинация в България. Конкурсът е част от проекта "Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България" и цели да промотира малко популярни и нововъзникващи български туристически дестинации за културен туризъм.

Проектът се финансира със средства на туристическото ведомство и Европейската комисия. Общата му стойност е 46 890,00 евро (91 709,00 лв.), а продължителността - 10 месеца – до края на 2017 г. В рамките на този период ще бъдат избрани пет нови ЕДЕН дестинации. След оценка на подадените предложения ще се определят петте нови ЕДЕН дестинации в областта на културния туризъм – един победител и четири дестинации подгласници.

На петте избрани дестинации ще бъде извършено професионално фото заснемане и те ще бъдат промотирани в специално изготвени брошури.   В края на 2017 г. ще се проведе и официална церемония по награждаване на избраните дестинации. Те ще бъдат включени в националната ЕДЕН мрежа в България и ще станат част от европейската мрежа.

За целите на проекта ще бъде разработен пакет документи за кандидатстване, който ще съдържа изисквания и критерии към потенциалните кандидати за избор на най-добри малко познати ЕДЕН дестинации в страната за културен туризъм, наръчник за попълване на пакета с документи, формуляр за кандидатстване и други необходими документи за участие в конкурса. 

Допълнителна информация за процедурата ще бъде публикувана в периода април -май 2017 г. на интернет страницата на Министерство на туризма и на интернет страницата на ЕДЕН мрежата в България

EDEN e акроним на European Destinations of ExcelleNce (най-добри европейски дестинации) и представлява инициатива, която популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега