Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма предлага базисни цени за сянка до 4 лева

Министерството на туризма предлага базисни цени за сянка до 4 лева

Прекалено ниските цени на плажните услуги ще накарат много от наемателите да се откажат от стопанисването на бреговата ивица, коментираха от бранша пред Нова телевизия.

Министерството на туризма предлага въвеждането на базисни цени от 2 до 4 лева за чадър или шезлонг. Предвижданите промени би трябвало да влязат в сила още за следващия летен сезон, но не без отпор от страна на концесионерите, които вече коментираха, че тези цени ще оставят множество плажове без стопанин.

Днес министър Ангелкова представи на концесионери и наематели на плажове от Северното Черноморие предстоящите промени в управлението на плажните ивици. Новостите включват разпределянето на ивиците в четири групи, според географското им разположение. Към момента се прави и анализ по отношение на това кои от плажовете ще бъдат отдадени на концесия и кои под наем.

Прекалено ниските цени на плажните услуги ще накарат много от наемателите да се откажат от стопанисването на бреговата ивица, коментираха от бранша пред Нова телевизия. Поддържането на плажовете било скъпо и целогодишно, а приходите от тях – само за около два месеца.

"Наемателят и концесионерът пък е задължен да пуска безпрепятствено всички останали, които не заплащат нищо, а реално ползват безплатно медицински услуги, спасителни услуги", обясни концесионерът Николай Недков.

Чадър и шезлонг не може да струват колкото нощувка, категорични са от Министерството, но са готови да променят равнопоставеността между платена и свободна зона на някои от плажовете. Всички промени трябва да са факт следващото лято.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега