Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма проведе първата комплексна проверка на морските плажове

Министерството на туризма проведе първата комплексна проверка на морските плажове

Мобилните екипи на Министерството на туризма са по цялото Черноморие

"Стартирахме редовните проверки по морските плажове, отдадени застопанисване на концесия и под наем. Мобилните екипи на Министерството натуризма са по цялото Черноморие". Това съобщи министърът на туризма НиколинаАнгелкова днес в КК "Слънчев бряг" днес.

Тя посочи, че това е първата цялостна икомплексна проверка между МТ, МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност“ и РИОСВ.В мобилната група са включени и представители на РЗИ, Изпълнителна агенция„Морска администрация“ и Община Несебър.

"На морски плаж „Слънчев бряг-юг“, отдаден на концесия, експертитеизвършиха геодезическо заснемане на всички преместваеми обекти, за да сеустанови дали отговарят на квадратурата на одобрената схема от министъра натуризма“, каза Ангелкова и уточни, че квадратурата им отговоря до милиметър исъответно заемат 2% обща търговска площ и 2% допълнителна търговска площ. 

Ангелкова посочи още, че в рамките на комплексната проверка,РИОСВ инспектира дали всички преместваеми обекти и най-вече заведенията захранене са свързани с канализационната мрежа. Тя каза още, че от своя странаРЗИ са проверили оборудването на медицинските пунктове и са извършилизамервания за шум.

Заключението на контролния орган по отношение нивата на шуме, че са спазени изискванията на Наредба № 6 и контролираните параметри завечер и нощ са в граничните стойности. Министър Ангелкова обаче предупреди, ченепрекъснато ще се правят проверки при подадени сигнали. 

Министърът на туризма бе категорична, че до този момент не саустановени неизпълнения по договорите за концесия и наем на морски плажове,свързани с надвишаване на квадратурата на преместваемите обекти. Освен това,броят на спасителите надвишава изискванията, т.е. има повече спасители,съгласно вече одобрената схема. Ангелкова акцентира, че това няма да е последната проверка.

"Целтае да установим от една страна, че се спазва закона, а от друга - да осигуримкомфорта на всички туристите“, бе категорична тя. На място днес бяха ипредставители на строителния контрол и надзор на Община Несебър.  

По отношение на преместваемите обекти Николина Ангелковаинформира, че има издадено разрешение за поставянето им от главния архитект на ОбщинаНесебър, като направи уточнението, че Наредба № 10 на Общината не важи затериторията на морския плаж, който е изключително държавна собственост и сеприлагат разпоредбите на Закона за устройството на територията.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега