Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма проверява морски плаж "село Лозенец"

Министерството на туризма проверява морски плаж "село Лозенец"

Експертите ще проследят дали се спазва предоставената специализирана схема за поставяне на преместваемите обекти и съоръжения, одобрена от министъра на туризма.

Днесще бъде извършена проверка на морски плаж „с. Лозенец“. Целта на инспекцията еда се установи дали наемателят на морския плаж изгражда и разполагапреместваеми обекти на територията на плажната ивица. Експертите ще проследятдали се спазва предоставената специализирана схема за поставяне на преместваемитеобекти и съоръжения, одобрена от министъра на туризма.

Проверката бе инициирана от Инициативен комитет, сформиран от жители на селото. Те алармираха, че посочените в договора на наемателя на плажа граници не отговарят на действителното фактическо състояние. Предварителното заснемане определя границите на плаж номер 31 в размер на 5864 квадратни метра активна плажна площ с дължина на бреговата линия 296 метра.Като част от активната плажна ивица са включени и зони, брегова ивица, крайбрежна алея, които по своята същност не представляват места за плажуване, посочват от Инициативния комитет.

"Настояваме за повторно заснемане на плаж “село Лозенец” (номер 31) от АГКК с представител на общината, кметството и членове на сдружението на хотелиерите, и установяване на реалните му граници, изключващи терени от ПИ 44094.501.294. Не желаем бреговата ивица - скали и хълмове над плажа да бъде усвоявана под каквато и да е форма - с временни обекти, заведения, дървени скари и други", посочват жителите на селото в отворено писмо до медиите.

Съгласно договора и Закона за устройството на черноморското крайбрежие, наемателят е изготвил специализирана схема за поставяне на преместваемите обекти и съоръжения, като са спазени нормативните изисквания, посочват на свой ред от министерството на туризма. Дали има нарушения обаче ще стане ясно след днешната проверка.

"В случай на установяване на нарушение, ще бъде изготвено предписание за неговото отстраняване. При неспазване на договорните условия спрямо наемателя ще бъдат предприети съответните действия, вкл. налагане на неустойка и/ или прекратяване на договора", коментираха от пресцентъра на ведомството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега