Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма пуска и карта на ски пистите в България

Министерството на туризма пуска и карта на ски пистите в България

След като през лятото Министерството на туризма пусна интерактивна карта с плажовете, още в началото на зимния сезон бе оформена и такава за ски пистите у нас. От днес всеки любител на зимните спортове може да се запознае на едно място свъзможностите за практикуването им на територията на страната.

Пилотнов модула са включени пистите на трите ни големи зимни курорта – Пампорово,Банско и Боровец. Те са нанесени на реални карти, с възможност за няколко технивизии. Модулът съдържа информация единствено за пистите, които вече са биликатегоризирани от създадената комисия, съгласно правилата на новосъздаденатаНаредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите вРепублика България. Те са разделени на зелени, сини, червени и черни, съобразностепента им на сложност. Всяка от пистите е била проверена от експертите наминистерството и външните специалисти, привлечени за нейната работа.

Заудобство на туристите са създадени връзки към официалните интернет страници навсеки от курортите с бързи бутони към камерите, които предават в реално времеситуацията на най-посещаваните им писти.

„Модулът ще продължи да се развивакато в него ще бъде добавена информация и за по-малките ни курорти“, съобщиминистър Николина Ангелкова по време на представянето на системата в Боровец. По думи те ѝ ще се направи и английска негова версия, за дае полезен и за чуждестранните туристи.

„2016-ае специална за всички нас, защото най-старият планински курорт не само вБългария, но и на Балканите – Боровец отбелязва 120 години от основаването си“,каза още министър Ангелкова. Тя съобщи, че за първите 10 месеца на годината,над 120 хил. туристи са избрали курорта за своята почивка и ваканция. Приходитеот техните нощувки надхвърлят 13,7 млн. лв.

„Убедена съм, че тези показатели щебъдат надминати през новия зимен сезон“, подчерта Николина Ангелкова и допълни,че в курорта се очакват ръстове от редица пазари. Резервациите за коледнитепразници в курорта са с около 36% повече в сравнение със същия период наминалата година, а за Нова година – на същото ниво, но има засилен интереспредвид отварянето на ски зоната по-рано тази година и благоприятните снежниусловия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега