Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма с извънредни мерки във връзка с фалита на "Томас Кук"

Министерството на туризма с извънредни мерки във връзка с фалита на "Томас Кук"

Днес ще се състои спешна среща с представители на посолството на Великобритания в България, с хотелиери и туроператори, работещи с компанията.

Ще съдействаме максимално според правомощията си на всички, засегнати от обявения фалит на британския туроператор „Томас Кук“. Това обяви на извънреден брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя съобщи, че от петък институцията е в непрекъснат контакт с ръководството на компанията, която информирала, че събота и неделя ще бъдат критични. Проблемите явно са били много сериозни и така в 4 часа българско време се е стигнало до обявяване на фалита на фирмата, стана ясно от думите на министър Ангелкова. Тя съобщи, че министерството вече е изпратило писма до големите туроператорски асоциации у нас, за да се разбере колко туристи през туристически пакети са направили резервации с „Томас Кук“.

"В непрекъснат контакт сме и с британското посолство в България. Имаме информация, че правителството на Обединеното кралство и британският Орган по гражданско въздухоплаване са предприели всички стъпки, така че британските туристи, а и не само те, да бъдат върнати обратно по техните домове", коментира министърът, като посочи, че за днес са планирани два полета от Варна и Бургас.

"Свиквам спешна среща с всички хотелиери и туроператори, КЗП, британското посолство и други заинтересовани, за да се направи прогноза за последиците. Следим ситуацията постоянно. Получихме формуляр, чрез който могат да бъдат заявени претенции по пакетната услуга на компанията, и ние ще го разпратим на всички заинтересовани. Той ще бъде публикуван и на сайта на Министерството на туризма. В контакт сме с всички – британското посолство и ръководството на „Томас Кук“, за да минимизираме максимално негативните последици и да направим възможното, за да защитим пазара", увери още тя.

Министърът прогнозира, че този фалит ще доведе до затруднения за сезон 2020. Предстоят сериозни анализи и разговори за следващото лято. Риск за всички, които работят с „Томас Кук“, има, коментира още тя.

Туристите, които британската компания води в България са между 350 000 и 450 000 на година. В момента нейни клиенти в България са около 2500 души, информира още министърът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега