Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Ангелкова забрани всякакви туристически дейности

Министър Ангелкова забрани всякакви туристически дейности

И към момента 483 български граждани са на екскурзии в чужбина.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева призова българите да прекратят пътуванията си в чужбина. Тя подчерта, че в положението на пандемия и извънредно положение, ситуацията се мени непрестанно. Предвид затворените граници и преустановените полети държавата ни търси начини да прибере наше съграждани от чужбина.

"От миналата седмица имаме указания към всичките ни задгранични представителства какво е състоянието са всяка държава. На сайта на министерството има таблица, която се актуализира на всеки три часа", коментира още Захариева на извънреден брифинг в Министерски съвет.

По информация на транспортния министър Росен Желязков, все още има блокирани български туристи в Мароко, Виетнам и други държави. По думите му, опасност за доставките и вноса няма, от Европейската комисия гарантират транспортни коридори, така че да няма блокирани товари.

Николина Ангелкова издаде заповед за преустановяване на всички туристически дейности - екскурзии на българи в рамките на страната и чужбина, както и посещения на чуждестранни туристи у нас.

"И към момента 483 български граждани са на екскурзии в чужбина. Те са заминали за страни като Египет, Мианмар, Буенос Айрес, Кападокия, Франкфурт и др. през март и предстои да се завърнат в родината си. Много е безотговорно това", заяви Ангелкова и апелира българите да бъдат максимално отговорни, за да можем да се справим с това извънредно положение възможно най-бързо.

Туристическият министър посочи, че се обсъждат различни мерки за подкрепа на туристическия бизнес, но загубите и кризата засягат цялата икономика и поради тази причина мерките трябва да бъдат балансирани.

"Не можем да прогнозираме дали ще имаме изобщо летен туристически сезон на този етап", коментира още Ангелкова, отказвайки да прогнозира какви ще бъдат загубите за сектора. По думите й, предвид динамичността на ситуацията и липсата на краен срок, подобни изчисления няма как да бъдат направени.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега