Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Ангелкова разпореди незабавна проверка на плажа на къмпинг Черноморец

Министър Ангелкова разпореди незабавна проверка на плажа на къмпинг Черноморец

Достъпът до плажа на къмпинг Черноморец (Черноморец-Изток) към днешна дата е свободен и безпрепятствен за туристите. Това установи проверката, която бе разпредена от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Достъпът до плажа на къмпинг Черноморец (Черноморец-Изток) към днешнадата е свободен и безпрепятствен за туристите. Това установи проверката, коятобе разпредена от министъра на туризма Николина Ангелкова. В нея се включихапредставители на Областна администрация Бургас и на Министерството на туризма.  

Инспекцията показа, че е налице юридически спор между наемателя на плажаи собственика на земята до него. Двете страни са се ангажирали той да бъдерешен по съдебен път и да не се създават пречки за свободното достигане натуристите до морския бряг.

Вече започнаха и регулярните проверки на Министерството на туризма, катокъм днешна дата са инспектирани 96 плажа. Най-честите нарушения, които сеустановяват, са за недостатъчен брой спасители; липса на указателни табели;както и единични случаи на заемане на допълнителна търговска площ извънодобрените схеми. На всички проверени плажове е обезопасена прилежащатаакватория; осигурено е санитарно-хигиенното поддържане; налице е свободен ибезплатен пешеходен достъп до плажовете.

При проверките работните групи съставятконстативни протоколи. Следва писмо със срок (съгласно различните договори) заотстраняване на неизпълненията. При констатиране на същите неизпълнения приследваща проверка ще бъдат налагани неустойки.

Министерството на туризма е в готовност да реагира при всякакви сигнали за нередности на морските плажове, като е създаден и специален телефон +359 2 90 46 833 и e-mail: control@tourism.government.bg, където граждани могат да алармират при нарушения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега