Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Бъчварова: Рискът в Хитрино остава висок

Министър Бъчварова: Рискът в Хитрино остава висок

Властите се стремят да приключат с обезопасяването на района възможно най-бързо, за да могат жителите на селото да се завърнат по домовете си.

"Следим  непрекъснато и за състоянието на пострадалите, надявам се, всички те да се възстановят бързо. И към този час рискът на мястото не е намалял", заяви вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова на редовен брифинг тази сутрин.

Тя информира, че въпреки високата опасност, 29 души през цялата нощ са работили интензивно, благодарение на което пет от цистерните вече са пренатоварени. Рискът обаче остава висок. Властите се стремят да приключат с обезопасяването на района възможно най-бързо, за да могат жителите на селото да се завърнат по домовете си.

Всички екипи работят за това да се справим  в по-кратки срокове, но предстоящите действия трябва да бъдат  много внимателни, защото рискове има. Надявам  се на разбиране от  жителите. Всичко, което правим  е да съблюдаваме сигурността на хората, които работят и след  това за всички, които не са по домовете си. Мислим  как  да организираме  по-бързото има  завръщане. Главен комисар Николай Николов поясни, че през  нощта са продължили интензивните действия на пожарникари, спасители ,  експерти и фирмата.

"Допуснахме извънредно нощните действия. Днес продължават интензивните работи по претоварването. Очакваме допълнителна техника - помпи, компресори и кранове, от Румъния. Предприемаме действия  по премахване на контактната мрежа, която е риск  за сегашната ни работа. Ще правим  подходи с чакъл, за да могат  екипите, крановете и платформите да имат  достъп  до вагоните", коментира гл. комисар Николай Николов.

Той също подчерта, че рискът не е намалял, а дори напротив. Той обясни, че изправените цистерни ще бъдат сравнително безопасно разтоварени, но тези които са повредени и са в легнало състояние изискват повече време.

До момента 292 семейства са получили еднократна помощ в размер 325 лева, днес тези действия продължават, уточни областният управител на Шумен. Междувременно, мобилната автоматична станция на екоинспекцията продължава да следи състоянието на въздуха в района. За момента се отчитат нормални нива на показателите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега