Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Терзиева разпореди спешни мерки за овладяване на ситуацията в областта

Министър Терзиева разпореди спешни мерки за овладяване на ситуацията в областта

Министърът на регионалното развитие е разпоредила Агенция „Пътна инфраструктура“ и ВиК - Бургас да предприемат необходимите мерки за преодоляване на последиците от обилните валежи в района на Приморско и Созопол. От министерството уточняват, че Терзиева поддържа непрекъсната връзка с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областно пътно управление – Бургас и ръководството на ВиК дружеството.

Министърът на регионалното развитие е разпоредила Агенция „Пътна инфраструктура“ и ВиК - Бургас да  предприемат необходимите мерки за преодоляване на последиците от обилните валежи в района на Приморско и Созопол. От министерството уточняват, че Терзиева поддържа непрекъсната връзка с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областно пътно управление – Бургас и ръководството на ВиК  дружеството.

От републиканската пътна инфраструктура е засегнат път II- 99. Залети са участъци между Атия и Черноморец, които вече са отводнени, като продължава почистването. Река Ропотамо е преляла, вследствие на което е залят участък от пътя преди входа на Приморско.  Непроходим между селата Росен и Веселие е път III- 99- 2. Заради засегнатите участъци е въведен обходен маршрут по път  I-9 Ново Паничарево- Ясна поляна – Приморско.

По разпореждане на министър Терзиева от ВиК - Бургас са изпратили техника, която да помогне за разчистването на пътя към с. Веселие. Екипите на Областно пътно управление – Бургас работят по разчистването на отводнителни канавки, затлачени водостоци и отводнителни шахти.  По предварителна информация има изнесени асфалтови участъци и нарушение настилки.В обслужвания от ВиК - Бургас район няма сериозни проблеми, свързани с наводненията в Приморско.

Залята е една помпена станция, поради което от ВиК дружеството препоръчват днес и утре водата в селата Росен (община Созопол) и Веселие (община Приморско) да не се използва за пиене.Язовир „Ясна поляна“ има свободен обем от 3 млн. кум. м. Язовир Ново Паничарево се изпуска контролирано с 10 куб. м./сек. Количеството е малко и не може да създаде опасност за населението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега