Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мисия "Идеалната Коледа": Незабравим празник с фойерверки и приказна заря

Мисия "Идеалната Коледа": Незабравим празник с фойерверки и приказна заря

7 дни остават до Коледа и неизбежно всеки почитател на празника започва да си представя щастливата нощ. Е, нито един празник не би бил същия, ако пропуснем вълнуващите зари в небето, които сякаш карат и въздуха да празнува. Макар фойерверките и римските свещи да изискват внимателна работа, ако сте добре подготвени, нищо не Ви пречи да създадете фиеста в небето и сами.

7 дни остават доКоледа и неизбежно всеки почитател на празника започва да си представящастливата нощ. Е, нито един празник не би бил същия, ако пропуснем вълнуващитезари в небето, които сякаш карат и въздуха да празнува. Макар фойерверките иримските свещи да изискват внимателна работа, ако сте добре подготвени, нищо неВи пречи да създадете фиеста в небето и сами.

Фойерверките саедно от най-изумителните изобретения на Китай. Появяват се, когато учените отазиатската страна откриват барута – смес от сяра, дървени въглища и калиевнитрат. Най-старата известна записана „рецепта“, т.е. формула на барута, датираот 1044 година, но със сигурност е била известна и доста преди това.Фойерверките са част от китайската нова година и лунния фестивал, но многобързо се възприемат и от европейците и американските колонии като символнатрадиция на празничните тържества, Коледа и Нова година. За да ниразкажат повече за развлекателната пиротехника и безопасността, репортер наPoligrafF.net се срещна с усмихнатия екип на „Барутница“ – един отнай-специализираните и креативни магазини за пиротехнически средства идекорация, любимо място напочитателите на пиротехниката в Бургас.

„Младеещите ентусиастина преобладаваща възраст“, както сами се определят, Михаил Неделчев и ДилянаХристова ни показаха най-популярните си продукти и ни разказаха как сеизползват, така че всеки да може да организира собствена заря. „Барутница“ съществува от 2013-а година насам и предлага професионалноорганизирани светлинни спектакли, но и съвети за собственото ви шоу в небето.

Вмагазина на ул. „Христо Ботев“ 81 ще откриете оригинални китайскипиротехнически средства със СЕ сертификати, които отговарят на всички европейскиизисквания за пиротехниката.За празниците от „Барутница“ са подготвили и специални промоции ипредложения за всеки джоб. Със същитесредства професионалните пиротехници на магазина подготвиха и спектакъла заоткриването на сезона в КК „Слънчев бряг“ тази година, както и тържествена заряпо случай запалването на лампичките на коледната елха на ЦДГ „Раковина“,отбелязването на патронния празник на Професионална гимназия по морскокорабоплаване и риболов „Св. Никола“ и други празници.

„По това времена годината най-търсени са пиратките, римските свещи и някои пиробатерии“,обясни пред „PoligrafF.net“ професионалният пиротехник Михаил Неделчев. От „Барутница“ уточняват, че според Закона завзривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите, пиратките пиротехникатае разделена на 4 категории, в зависимост от възрастовото ограничение запродажба. Към първа категория спадат бенгалския огън, фонтанза торта, пукащи топчета.Ограничението е до 12 години.

Втората категория обхваща пиратки, римски свещи,ракети и пиробатерии, като ограничението е над 16 години, като дистанцията е 5метра. Категория три обхваща същите продукти, но с безопасна дистанция 25метра, като възрастовото ограничение е 18 и повече години. Освен това, съветът на професионалните пиротехници е да се закупуваединствено от лицензиран магазин, а не от уличнитърговци. Продуктите задължителнотрябва да бъдат със запазена форма, да имат инструкции за употреба и етикет набългарски език. Най-актуални сапиробатериите, с които всеки може сам да си направи професионална заря спродължителност няколко минути. Тазигодина, обаче, на пазара се появява и нов артикул - екологични пиробатерии.

Корпусът им е произведен от растителни влакна и се разпадат следупотреба без да замърсяват околната среда.„Всички пиратки, ракети, римски свещи и пиробатерииса предназначени за употреба на открито. Много хора превръщат тераси и балкони в такива„открити“ помещения. Важното е, ако използвате пиратки от терасата, да ги държите извън терасата при запалването им. Ако изтървете запаленапиратка в терасата в никакъв случай не се навеждайте да я вземете, за да сеопитате да я изхвърлите навън, защото не знаете кога пиратката ще гръмне“, съветва Неделчев. По принцип римските свещи и пиробатериите е добре да се използват на земята– в градинка, на покрива или на друго открито пространство.

„Ако използвате римски свещи от терасата трябва да я закрепитенеподвижно. Или ако я държите в ръка, въпреки инструкциите, дръжте римската свещ здраво в най-долнияткрай, насочете нагоре възможно по-далеч от вашето тяло и хората около вас“, съветват от „Барутница“. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега