Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мистерия с "Арсеник и стари дантели" забъркват на сцената на ДНА в сряда

Мистерия с "Арсеник и стари дантели" забъркват на сцената на ДНА в сряда

Комедията излиза под перото на Джоузеф Кесълринг през 1939 г. Бургазлии и гостите на града ще я видят през погледа на режисьора Борислав Чакринов.

Още една впечатляваща премиера предстои в Бургас тази седмица. В града ще гостува спектакълът "Арсеник и стари дантели". Комедията излиза под перото на Джоузеф Кесълринг през 1939 г. и оттогава насам печели одобрението на зрителите по цял свят. Бургазлии и гостите на града ще я видят през погледа на режисьора Борислав Чакринов.

"Арсеник и стари дантели" ни среща с известния театрален критик и страстен противник на брака – Мортимър Брустър, който не може да устои на чара на красивата Илейн и... предлага брак. Но неочаквано откритие му отнема насладата от медения месец. В старата ракла, в дома на неговите набожни  лели - Аби и Марта, чиято благотворителност е позната на целия град, Мортимър открива труп.

Не „труп” , а „трупове” – оказва се че това е 12-тата им жертва. С идеята „да облекчат живота им”, Аби и Марта черпели самотни хора, които приютявали в техния пансион, с чаша от позабравеното бъзово вино, но "придружено с лъжичка арсеник и щипка цианид”. Вече почерпените господа закопавали в мазето, където и в този момент братът на Мортимър – Теди копаел поредния шлюз на Панамския канал.

Фактът, че той смята себе си за президента Теди Рузвелт се допълва с появата на още по-безумният им трети брат - Джонатан, с явни маниакални наклонности.  В ролята на Мортимър Брустър виждаме Тигран Торосян, който се носи решително и енергично по финия ръб на истерията. Гергана Данданова като леля Аби прави чудесно превъплъщение в суха старица с припряна за възрастта си походка, а Радосвета Василева е достоверна като властната й сестра.

Със своята неподправеност полицаят на Александър Дойнов предизвиква искрен смях, а същото постига и налудничаният образ на Теди Брустър, пресъздаден с отдаденост от Асен Кобиларов. Веселин Ранков като Джонатан Брустър е заплашителен с присъствието си, макар и без достатъчно разкрасяване, за да добие вида на Борис Карлоф, като когото трябва да прилича героят.

Придружителят му д-р Айнщайн, изигран от Мирослав Пашов с напевен немски акцент, е един от малкото герои, които успяват да спечелят напълно зрителската симпатия. Сред тях е и Илейн, на която Елена Иванова вдъхва увереност и упорство.

Продукцията на Театър "Българска армия" ще гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт ателие”. Билети можете да намерите на каса “Часовника”. За повече информация тел. 0894/898-098.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега