Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари задържаха хероин за над 3.6 млн. лева на Дунав мост

Митничари задържаха хероин за над 3.6 млн. лева на Дунав мост

ГДБОП разследва евентуален канал за наркотрафик.

Митничари задържаха огромна пратка наркотични вещества на ГКПП Дунав мост в неделя. Количеството дрога е около 93,6 кг хероин, разпределени в 184 пакета. По данни на прокуратурата, пратката е на стойност над 3.6 млн. лева.

Това стана ясно по време на брифинг с участието на Георги Костов, директор на Агенция „Митници“, заместник-главния прокурор Иван Гешев, прокурора от Окръжна прокуратура Русе Андрей Ангелов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Наркотиците са открити в изходящ към Западна Европа товарен автомобил с българска регистрация. Превозното средство пристигнало на ГКПП Дунав мост – Русе около 9:20 часа сутринта в неделя. Товарният автомобил е бил селектиран за щателна проверка, при която е открит  двоен под на товарното помещение.

"Проверката е извършена от опитен митнически служител с над 25-години стаж. Той е видял разминаване в морфологията на превозното средство и е забелязал,  че подът от страната на шасито е преработван", обясни пред журналистите директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и допълни, че са положени са много усилия, за да бъде камуфлирано това наркотично вещество.

По случая е задържан 56-годишен български гражданин. Той е обвинен в контрабанда на високорисково наркотично вещество. Предстои да му бъде поискана постоянна мярка задържане под стража.

Предвиденото за този вид престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба в размер от 100 000 до 300 000 лева, уточни пред медиите наблюдаващият прокурор Андрей Ангелов от Окръжна прокуратура Русе. Става дума за хероин със сравнително висока чистота, стана ясно още по време на брифинга.

Още от вчера ГДБОП работи усилено по случая, тъй като вероятно се касае за международен трафик, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че се  очаква бъдеще развитие по разследването, тъй като в момента все още се провеждат оперативни мероприятия и процесуални следствени действия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега