Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари задържаха хиляди етикети с логото на Мондиала

Митничари задържаха хиляди етикети с логото на Мондиала

Фалшивите контрабандни стоки били открити в лек автомобил „Мицубиши" със сръбска регистрация.

14 300 етикети ментета с логото на Световното първенство по футбол в Русия бяха задържани от служителите на МП "Малко Търново". Фалшивите контрабандни стоки били открити в лек автомобил „Мицубиши" със сръбска регистрация, който е пътувал от Турция за Сърбия през България. 

Начинът, по който са били опаковани етикетите е показателен, че е имало предварителна подготовка за пренасянето им през граница, посочват от Агенция "Митници". Етикетите на Мондиала са били поставени в пакети, обвити с отразително фолио, с цел да не бъдат открити при проверка с рентгенова апаратура - тактика, използвана при укриването на наркотични вещества. 

Автомобилът пристигнал на българската граница на 12 юни, около 14:30 часа. Шофьорът и неговият спътник, сръбски граждани, обявили, че не внасят нищо за деклариране. При последвалата проверка, митническите служители открили в багажника на автомобила, в чанти и поставени между лични вещи, в отделни найлонови торби, общо 19 860 броя етикети за дрехи с различни изображения.

14 300 от тези етикети са с логото на ФИФА на Световното първенство по футбол в Русия, от тях 7500 броя са текстилни етикети, 6800 броя - хартиени, поставени в два отделни пакета, обвити във фолио. Други 4800 от задържаните етикети са с изображения на футболни топки и различни надписи или общо 19 100 са задържаните етикети на футболна тематика. 

Шофьорът на автомобила признал, че етикетите са негови и заявил, че ги е закупил от пазар в Истанбул. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега