Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари откриха близо 1 кг контрабандни златни накити в тайник на камион

Митничари откриха близо 1 кг контрабандни златни накити в тайник на камион

На турския гражданин, шофьор на камиона, е извършен личен преглед, при който са намерени у него общо 3 650 евро в различни купюри.

Служители от митническа мобилна група /ММГ/ откриха 976 грама контрабандни златни накити на стойност около 66 000 лева в тайник в шофьорската кабина на камион. Проверката е била извършена на МП "Лесово". Превозното средство пътувало от Турция към Румъния, като на българския ГКПП е пристигнало в неделя, около 17:00 часа, посочват от пресцентъра на Агенция "Митници".

На българския пункт водачът на автомобила е бил поканен от служителите на ММГ да декларира пренасяни вещи, стоки и валутни ценности. Той  е заявил, че не пренася такива. При последвалата проверка на кабината на влекача, в таблото зад шкафче, намиращо се в средната конзола, са открити три черни пакета, съдържащи общо 976 грама златни изделия-пръстени, обеци, масивни медалиони, разпределени в прозрачни пликове и маркирани с фабричен знак за 14-каратово злато.  

На турския гражданин, шофьор на камиона, е извършен личен преглед, при който са намерени у него общо 3 650 евро в различни купюри.  За случая е уведомен разследващ митнически инспектор в Митница Бургас.

Турския гражданин е привлечен е като обвиняем за престъпление по чл. 242 ал. 1 б."д" от НК.  С постановление на Окръжна прокуратура-Ямбол той е задържан за 72 часа, като предстои внасяне в съда на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Превозното средство също е задържано.

Образуваното по случая дознание се води от дознател на Митница Бургас. Работата по случая продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега