Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари откриха близо 7 кг сребърни накити в двойно дъно на чанти

Митничари откриха близо 7 кг сребърни накити в двойно дъно на чанти

Контрабандните сребърни накити на стойност 26 583 лв. са иззети.

Митничарите на "Лесово" пресякоха опит за контрабанда на 2173 броя сребърни накити с общо тегло 6645,79 грама. Бижутата били открити в двойно дъно на две пътнически чанти, пренасяни от румънец с лек автомобил.

Возилото пристигнало на българския митнически пункт на 4 март, около 20:30 часа, от Турция. Пред българските митнически служители заявил, че не внася нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, митническите служители открили в пригодено двойно дъно под хастара на две пътнически чанти на шофьора 1098 броя пръстени, гривни, брошки, синджири и медальони и 1075 чифта обеци от бял метал с маркери за сребърни изделия. Извършената експертиза от вещо лице е потвърдила, че изделията са от сребро проба 925.

Контрабандните сребърни накити на стойност 26 583 лв. са иззети. Срещу шофьора на автомобила, румънски гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон.

Навръх националният празник 3 март, при друг случай, митнически служители от ГД МРР Калотина откриха 248 грама златни изделия – гривни, обици, колиета и пръстени. Те са открити в дамската чанта на пътничка – българска гражданка, пътуваща в лек автомобил в посока на изход от страната. По случая е съставен акт по Валутния закон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега