Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари пресякоха опит за контрабанда на дрехи и аксесоари менте

Митничари пресякоха опит за контрабанда на дрехи и аксесоари менте

Пратката е заловена на МП "Капитан Андреево"

Митничари пресякоха опит за контрабанда на дрехи и аксесоари менте. Пратката е заловена на МП "Капитан Андреево" на 13-и октомври, предават от пресцентъра на Агенция "Митници".

Общо над 18 000 фалшиви стоки - текстилни изделия, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки, са били открити при проверка на товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Унгария.

Митническите служители установили, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи. В колетите били открити недекларирани 4711 текстилни изделия, сред които шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана  с логото на защитени търговски марки, сред които  „Gucci“, „Louis Vuitton“, „Tommy Hilfiger“, „Armani“, „Michael Kors“. За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона, полски гражданин, за административно нарушение по Закона за митниците. 

В хода на проверката, сред декларираната стока, били открити още над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

От началото на месец октомври това е трети случай, при който митническите служители откриват текстилни изделия и аксесоари като една част са били недекларирани, а друга са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. Общото количество на задържаните артикули, през този месец, е близо 35 000.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега