Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари спипаха близо 9 килограма контрабандно сребро в румънска кола

Митничари спипаха близо 9 килограма контрабандно сребро в румънска кола

Иззети са пет сребърни чаши и три кюлчета от сребро с общо тегло 7 773 грама, както и около 1 000 грама метална скрап, съдържаща сребро.

Близо 9 килограма контрабандни сребърни изделия задържаха служителите на МП "Малко Търново". Иззети са пет сребърни чаши и три кюлчета от сребро с общо тегло 7 773 грама, както и около 1 000 грама метална скрап, съдържаща сребро.

Недекларираното сребро е открито при щателна митническа проверка на лек автомобил с румънска регистрация, който е пътувал от Румъния за Турция през България. При напускане на ЕС, на българския митнически пункт, шофьорът и неговата спътничка са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

След като митническите служители започват проверка на багажа в автомобила, дамата признала пред  митническите служители,  че в ръчната си чанта носи  две найлонови торби с общо около 1 000 грама метална скрап за бижута, която се оказва със съдържание на сребро, но пътничката „не знаела", че трябва да я декларира. 

Въпреки твърденията на пътничката и на шофьора, че освен недекларираната скрап не пренасят друго, служителите на пункта  извършили щателна митническа проверка на автомобила  в оборудваното за тази цел специализирано хале на митническия пункт. Инспекцията установила, че в тайници в кухини по купето на колата са укрити три кюлчета от бял метал с общо тегло 7 000 грама, а от подлакътник в салона на колата са извадени 5 гравирани чаши от бял метал.

Според първоначалната експертиза, кюлчетата са от сребро с висока проба, чашите също са сребърни и са съвременно производство, а металната скрап е с високо съдържание на сребро. Предстои да бъде направена допълнителна експертиза на предметите за  установяване на тяхната стойност.

Шофьорът на колата - румънски гражданин е признал в писмени обяснения, че всички сребърни изделия са негови и ги пренасял с търговска цел. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците и Валутния закон. Задържаните сребърни изделия подлежат на отнемане в полза на държавата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега