Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари спипаха златни накити за над 30 000 лева на ГКПП "Капитан Андреево"

Митничари спипаха златни накити за над 30 000 лева на ГКПП "Капитан Андреево"

На нарушителките, румънска и българска гражданки, са съставени актове по Валутния закон.

Златни накити на стойност 31 146  лева задържаха при два случая митнически и гранични служители на ГКПП "Капитан Андреево". Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

При първия случай, на 13.07.2017г.,  около полунощ контрабандните  бижута са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул - Букурещ. За превозното средство е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на Гранична полиция. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране.

При щателна митническа проверка се установява, че в личния багаж на  пътуваща в автобуса румънска гражданка  са укрити полиетиленови пликове с  недекларирани накити от жълт метал. Открити са общо  160 обеци, синджири, пръстени и гривни, които според направената от вещото лице експертиза са от 14-каротово злато с общо тегло 394 грама, на стойност 23 640 лева.

При втория случай, на 18.07.2017 г.,  лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция е селектиран за щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките в автомобила са открити,  укрити в сутиена и в дамската чанта, златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7 506 лева.

На нарушителките, румънска и българска  гражданки, са  съставени актове по Валутния закон, като им са иззети по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега