Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари спипаха кола, "тапицирана" с над 80 кг тютюн за наргиле

Митничари спипаха кола, "тапицирана" с над 80 кг тютюн за наргиле

Контрабандната стока била превозвана в австрийска кола, управлявана от румънец.

83 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите служители на Митнически пункт "Малко Търново" в пригодени за тайници кухини по цялото купе на влизащ в страната от Турция лек автомобил.

Зад волана на колата с марка „Citroen Xsara Picasso”, с австрийски регистрационен номер, е бил румънски гражданин. Той е пътувал сам и е пристигнал на българския митнически пункт на 02.01.2019 г. около 09.30 часа, на трасе входящи автомобили.

Пред българските митнически служители той е заявил, че не внася нищо за деклариране. След извършения първоначален оглед на колата, митническите служители откриват подозрителни индикации за интервенции по купето и селектират автомобила за щателна митническа проверка.

При проверката, която е извършена в специализираното за тази цел митническо хале на пункта, митническите служители откриват във фабричните кухини и на четирите врати на колата, в задните калници, в кухини на пода и под джантата на резервната гума общо 83 пакета, съдържащи по 1 кг недеклариран тютюн за наргиле, с марка „AL FAKHER“, с различни аромати.

Срещу шофьора на автомобила е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В писмените си обяснения той  посочил, че е купил тютюна от Истанбул за лична употреба.

Недекларираната акцизна стока с пазарна цена 21 000 лв. и акциз в размер на 12 616 лв. е иззета. За обезпечение на евентуални вземания по съставения акт е задържан и лекият автомобил, послужил за превозване на акцизната стока през държавната граница, без знанието и разрешението на митническите органи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега