Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари спипаха молдовци с контрабандни парфюми менте на ГКПП "Лесово"

Митничари спипаха молдовци с контрабандни парфюми менте на ГКПП "Лесово"

Нелегалните стоки са открити при съвместни проверки на два микробуса с чуждестранна регистрация, влизащи в страната от Турция.

1901 недекларирани парфюма с лога на световноизвестни марки задържаха митническите и гранични служители на ГКПП "Лесово", информират от Агенция "Митници". Нелегалните стоки са открити при съвместни проверки на два микробуса с чуждестранна регистрация, влизащи в страната от Турция.

Първият микробус  е пристигнал на българския граничен пункт на 22-ри януари, около  9:00 часа сутринта. Зад волана е бил молдовски гражданин, който заявил, че не внася нищо за деклариране и превозва само лични вещи.

По искане на Гранична полиция е извършена съвместна проверка на микробуса от митническите и гранични служители, които открили между личните вещи на шофьора 948 опаковки дамски и мъжки парфюми с лога на световноизвестни марки.

Още 953 недекларирани парфюма с лога на световни марки са иззети от друг микробус, управляван от молдовски гражданин, при съвместна проверка. Превозното средство пристигнало на "Лесово" от Турция около 12:00 часа на същия ден.

Недекларираните парфюми били открити в товарното помещение, между лични вещи, след като шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране. Иззетите общо 1 901 контрабандни парфюма са в опаковки от 75 до 100 ml,  с лога на различни световноизвестни марки, между които D&G, DIOR, BULGARY, CHANEL, GIORGIO ARMANI, HUGO BOSS, LANCOME, VERSACE и др.

Срещу двамата шофьори - молдовски граждани, с адресна регистрация в едно и също населено място, са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.  В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случаите ще бъдат сезирани и официалните  правопритежатели на съответните търговски марки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега