Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Млад преподавател от Музикалното изнася спектакъл с кадри от нямото кино

Млад преподавател от Музикалното изнася спектакъл с кадри от нямото кино

Един от емблематичните филми на нямото кино "Safety Last!" ще се сдобие с нова музика в рамките на един необикновен концерт.

Един от емблематичните филми на нямото кино "Safety Last!" ще се сдобие с нова музика в рамките на един необикновен спектакъл. Той е дело на преподавателя по пиано в училище за музикално и сценично изкуство в Бургас - Георги Спасов.

Той ще съчетае жива музика с прожекция на филмот ерата на нямото кино. На този концерт ще бъде възпроизведена атмосферата накиносалоните преди повече от 100години - зората на филмовото изкуство, когато озвучаването на кинолентите ебило с изпълнение на музика на живо.Тогава музиката е била дясната ръкана изображението - кадрите показват какво се случва,а музиката създава емоционалното настроение във всеки отделен момент.

В художествен иемоционален план публиката възприема немите филми чрез музиката.Внаше време съпровода на неми филми се е превърнал в  бутиково изкуство.Оркестровитедиригенти Карл Дейвис и Роберт Израел подържат и съхраняват традицията, като продължават да пишат и изпълняватмузика от „тихата ера“. Пианистите Карол Бефа, Стивън Хорн и Габриел Тибодеуекспериментират, развиват и разнообразяват класическия подход на съпровождане внямото кино.

Въввторник, публиката ще има възможност да се наслади на една от емблематичнитекомедии от тихата ера "Safety Last!" на Харолд Лойд, излязла по екраните през 1923 година.Филмът включва едни от най-популярните сцени от ерата на нямото кино и въобще висторията на киноиндустрията.По време на прожекцията, зрителитеще чуят адаптиранамузика, типична за нямото кино с елементи на импровизация.

Ще прозвучат произведения на Джордж Гершуин, КолПортър, Били Стрейхорн, Виктор Янг, както и клавирни пиеси от легендарни джазови пианисти като ОскарПитърсън и Ерол Гарнър, в изпълнение на Георги Спасов – един младпианист, представител на новата вълна български музиканти, който от тази годинае в екипа на училището по изкуства.

Спектакълът ще се състои във вторник,от 18 часа, Зала НУМСИ "Проф. П. Владигеров”, при вход свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега