Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Млада жена с изключително рядко и опасно заболяване роди здраво бебе

Млада жена с изключително рядко и опасно заболяване роди здраво бебе

Синдромът на Бехчет превръща силно желаната втора бременност на 32-годишната Паолина от Бургас в сериозно изпитание. Младата жена е диагностицирана с рядкото автоимунно заболяване във второ тримесечие на бременността. Въпреки перипетиите, младата жена роди здраво бебе.

Синдромът на Бехчет превръща силножеланата втора бременност на 32-годишната Паолина от Бургас в сериозноизпитание. Младата жена е диагностицирана с рядкото автоимунно заболяване въввторо тримесечие на бременността.Въпреки перипетиите, младата жена роди здраво бебе.

"Беше много трудна бременност, с честипътувания до София. В 21 г.с. в столична болница свикаха комисия и поискаха дапрекъсна бременността, но аз отказах. Д-р Татарова от УМБАЛ „Дева Мария” единственаме подкрепи и ми вдъхна доверие, че щом плодът е здрав и заболяването ми е времисия, няма причина да се отказвам от бебето", споделя Паолина.

"Бременността вече беше напреднала, а и бешесилно желана. За това предприехме този риск, след чести консултации сревматолог, офталмолог и имунолог, с които предприехме съвместно лечение",уточнява акушер-гинекологът д-р Татарова.

Статистиката показва, че в Европа болесттана Бехчет се среща изключително рядко, като засяга 1:500 000 души, предимномлади хора. Характеризира се с възпаление в много части и органи на тялото,като лигавицата на устната кухина, гениталната област, очите, ставите.Най-засегнати от възпаление са кръвоносните съдове.

По време на бременност,най-рисково усложнение представляват венозните тромбози, тъй като могат дадоведат до откъсване на тромб, който да запуши голям венозен съд. Това може да причинибелодробна тромбоемболия и смърт. Има опасност да бъдат засегнати и съдоветена пъпната връв, което да доведе до загиване на плода по всяко време набременността.

За да бъдат предпазени Паолина и бебето й, на младата жена еназначено лечение с кортикостероиди и антикоагуланти.Самото раждане, чрез операция, е непо-малко рисково. Виктория се ражда 2600 гр и 47 см.Поради продължителния прием на лекарства от майката и забавена послеродоваадаптация, новороденото бебе е поставено в кувьоз.

"Такива деца са със затрудненаадаптация, компрометиран имунитет, възможни са отклонения в кръвотворнатасистема (тромбоцитопения). Виктория имашеклинични и параклинични данни за инфекция от тип майчино-фетална, която изисквакомплексно лечение. Трябваше да изключим вродена сърдечна малформация. На тозиетап детето е в подобрено общо състояние", споделя д-р Мария Търнева, началникна Отделението по неонатология на УМБАЛ „Дева Мария”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега