Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Младежи ще играят уличен спектакъл в Поморие и Каблешково

Младежи ще играят уличен спектакъл в Поморие и Каблешково

В рамките на една седмица 21 участници ще работят с френски артист, с помощта на който ще усвоят нови артистични похвати и ще развият креативни умения, до които обикновено нямат достъп в своето ежедневие.

Младежи от България и Франция ще се включат в реализирането на проекта „Твоите идеи, твоят свят” на сдружение “ФАР” – Бургас и френската асоциация „Буйон кюб“. В рамките на една седмица 21 участници ще работят с френски артист, с помощта на който ще усвоят нови артистични похвати и ще развият креативни умения, до които обикновено нямат достъп в своето ежедневие.

Използваните методи на неформалното образование ще изградят критично мислене у участниците, ще им бъдат предоставени и конкретни начини за свободно изразяване на мнение чрез изкуство и култура. Продукт на семинара ще бъде иновативен уличен спектакъл, който младежите ще имат възможността да презентират пред местната общност.

Спектакълът ще се играе на 13 септември от 12 ч на традиционния пазар в Каблешково, на 14 септември от 17 ч при читалище “Светлина” в квартал “Св. Георги” и от 18.30 ч на централната улица в Поморие. Целта на артистичното събитие от една страна е запознаване с нови форми на социална изява и комуникация като по този начин стимулира гражданското участие и активността на младите хора, а от друга да допринесе за оживлението на по-малките населени места, привличайки вниманието на младите хора и въвличайки в подобен род изяви местното население и местните структури на културата.

Проектът е финансиран от програмата „Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център «Европейски младежки програми и инициативи» и се осъществява с подкрепата на Община Поморие, Кметство Каблешково, читалище “Просвета” и читалище “Светлина” – гр. Поморие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега