Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Млади огнеборци от областта мериха сили в Поморие

Млади огнеборци от областта мериха сили в Поморие

Всички участници получиха купи, грамоти, медали, индивидуални награди и лакомства.

XIX Областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” се проведе вчера /31.05.2018 г./ в Поморие. За първи път градът бе домакин на този мащабен спортен форум и посрещна общо 15 отряда от 11 общини: Бургас, Айтос, Карнобат, Несебър, Царево, Средец, Приморско, Созопол, Камено, Малко Търново и разбира се Поморие.

В България движението МПО “Млад огнеборец” е възстановено от началото на учебната 1999/2000 година и отдавна се е превърнало в част от националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Основната цел на кампанията е развиване на практически умения у младежите и подготовката им за адекватни действия при пожари, бедствия и аварии. До момента само в област Бургас са учредени 31 МПО /младежки противопожарни отряди/ с повече от 360 членове. Движението е с международен характер, ето защо специално за вчерашното събитие на градския стадион в Поморие пристигнаха и два от представителните отряди на Германия и Естония - участници в заключителния етап от проект Дисбег, финансиран със средства по  програма Еразъм+.

XIX Областно състезание започна с националния химн и посрещане представителното знаме на младежките противопожарни отряди. След встъпителните думи на комисар Васил Василев – Директор на РСПБЗН Бургас, приветствия към всички присъстващи отправиха също областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков и кметът на община Поморие Иван Алексиев. Освен тях, сред официалните гости бяха още: председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, директорът на дирекция в община Поморие Желязко Страволемов, ст.експерт "Спорт" Аделина Чолева, ст.комисар Калоян Калоянов – директор на ОДМВР-Бургас, гл. инспектор Янко Тодоров – началник-сектор в РДПБЗН-Бургас, комисар Георги Куцаров – началник на РУ Полиция-Поморие, гл. инспектор Христо Зотев – началник на РСПБЗН – Поморие и ветерани от структурата на МВР.

Участие в официалното откриване взеха Мажоретният състав при НЧ „Просвета 1888” с ръководител Жулиета Малчева и ДФТА „Раковина” с ръководител Владимир Данаилов.
Оспорваната надпревара започна с дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и продължи с „400 м. щафетно бягане с препятствия“. Отличната подготовка на отборите им помогна да се справят успешно с всички предизвикателства по трасето. С малка разлика в общия брой точки, на почетната стълбичка в края на състезанието се качиха:
I. МПО „Орел – 160” при ОУ „Никола Вапцаров” – гр. Айтос
II. МПО при ОУ „Найден Геров” – гр. Бургас
III. МПО при ОУ „Антон Страшимиров” – гр. Бургас=

Въпреки силната конкуренция, отрядът на ПГТ „Алеко Константинов” – гр. Поморие се представи достойно и зае почетното пето място в класацията. Всички участници получиха купи, грамоти, медали, индивидуални награди и лакомства, осигурени от Община Поморие и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега