Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Модерен пожарен автомобил от тежък клас пристига утре в Бургас

Новата кола ще гаси летни пожари в областта
Модерен пожарен автомобил от тежък клас пристига утре в Бургас

Модерен пожарен автомобил от тежък клас с шаси Scania пристига утре в Бургас, за да обнови автопарка на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" Бургас, научи репортер на "PoligrafF.net". Автомобилът е един от общо 18-те доставени по проект „Модернизация на структурните звена на НСПБЗН-МВР в столичния агломерационен ареал и агломерационните ареали на шестте най-големи града – Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора” в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013. Той ще обслужва 01-РСПБЗН-Бургас и ще се използва при нужда в цялата област.

Модерен пожарен автомобил оттежък клас с шаси Scania пристига утрев Бургас, за да обнови автопарка на Регионална дирекция „Пожарна безопасност изащита на населението" Бургас, научи репортер на PoligrafF.net. Автомобилът е един от общо 18-те доставени по проект„Модернизация на структурните звена на НСПБЗН-МВР в столичния агломерационенареал и агломерационните ареали на шестте най-големи града – Пловдив, Варна,Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора” в рамките на Оперативна програма„Регионално развитие” 2007-2013. Той ще обслужва 01-РСПБЗН-Бургас и щесе използва при нужда в цялата област.

Пожарната кола е с високапроходимост и е предназначена за произшествия в райони със слабо развитаводоснабдителна мрежа, най-вече извън урбанизираните територии – или при т.нар. „летни пожари“. Преимуществото й са количествата гасителни средства,които пожарните коли от този тип могат да транспортират.

Автомобилите имат воден резервоар 8000 л. и резервоар запенообразувател 800 л. Оборудвани са с пожарна помпа „Ruberg“, основнипожарникарски пособия за пожарогасене и комплект за първа помощ, посочват от „БългарскаТранспортна Преса“. Помпата изтласкванад 3000 л./мин. при 10 бара и над 240 л./мин. при 40 бара, разпръсквайки на минимум 60 м. при компактна водна струя и поне 50 м. приразпръсната водна или пенна струя.

Автомобили с подобни параметриима и в момента в гаража на бургаската пожарна, ала те са на служба от повечеот 25 години, което ги прави опасни за служителите на службата поради възрасттаим и липсата на средства за качествената им поддръжка. Модерната пожарна кола е поредното обновление в автопарка на бургаската пожарна.

Придобивката за Бургас е особеноценна, още повече предвид метеорологичните прогнози за месец август, коитопредвиждат високи температури и слаби превалявания. Припомняме ви, че по даннина МЗХ общият брой на регистрирани пожари за 2013 година е 408, катозасегнатата площ е в размер на 33 193 дка.

18-те нови, модерни пожарниавтомобила от тежък клас ще бъдат разпределени по направленията си на официалнацеремония утре, предават от пресцентъра на МВР. Главният секретар - СветлозарЛазаров ще връчи ключовете в 10.00 часав сградата на Гараж 10 - ДУССД-МВР в столицата,след което автомобилите ще потеглят към новите си „домове“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега