Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Модернизацията на транзитния газопровод за Турция се извършва в срок

Модернизацията на транзитния газопровод за Турция се извършва в срок

С реализирането на проекта капацитетът ще достигне от 14 до 15,7 млрд. кубически метра газ.

Дейноститеза изграждане на транзитен газопровод за Турция (лупинг) в участъка Лозенец - Недялско се извършват в срок. Днес министър-председателят БойкоБорисов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова инспектираха обекта врайона на Ямбол. С реализирането на проекта капацитетът ще достигне от 14 до 15,7 млрд. кубически метра газ. Предвижда се обектът да бъде завършен през 2018 година.

"Доволен съм, че догодина по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете посоки", отбеляза премиерът. Той подчерта и активната работа по интерконекторите със Сърбия и Гърция. По думите му реверсивните връзки се строят и се създава възможност в европейския газов хъб да постъпва газ от различни източници - азерски, руски, втечнен газ, газ от Румъния и други.

"Спазваме европейското законодателството иизискванията на Третия либерализационен пакет при реализация на проектите,всеки може да заплаща транзитни такси и да тразнитира през България, каза ощеБорисов. Ние работим с реални действия и изпълняваме един от основните сиприоритети в областта на енергетиката, а именно - диверсификация на източницитеи маршрутите за доставка на природен газ", подчерта Петкова.  

Въвежданетона обекта в експлоатация се очаква през 2018 г. С изграждането на лупинга ще сеувеличи възможността за транзитиране на природен газ от България към Турция от14 млрд. куб. м до 15.7 млрд. куб. м годишно. Наред с това ще може да сетранзитира природен газ и в реверсивна посока - от Турция към България. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега