Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Морският клуб отново собственост на поморийци

Морският клуб отново собственост на поморийци

На последното заседание на Общински съвет-Поморие, по предложение на кмета Иван Алексиев, бе прието решение да се извърши замяна на общински имот, находящ се в квартал „Свобода”, за терена, включващ сградата и прилежащите площи на "Морски клуб"-Поморие. Предложението бе прието с 20 гласа "за" и един "против". Морският клуб е част от историята на града и спортна база на поколения ветроходци.

На последното заседание на Общински съвет-Поморие,по предложение на кмета Иван Алексиев, бе прието решение да се извърши замяна наобщински имот, находящ се в квартал „Свобода”,за терена, включващ сградата и прилежащитеплощи на "Морски клуб"-Поморие. Предложението бе прието с 20 гласа "за" и един"против".Морският клуб е част от историята награда и спортна база на поколения ветроходци.

Сградата се състои от 3 учебнизали, 3 канцеларии, 16 стаи, кухня, столова, бюфет, стрелбище и хангари.Основната цел е, с придобиването й, дасе възстановят водните спортове и да се развие яхтеният туризъм в Поморие. Инвестиционното намерение на общината е да се създадатмодерни съоръжения, осигуряващи условия за безопасен престой на моторни иветроходни яхти и малки плавателни съдове. В непосредствена близост имавъзможност да се изгради и ремонтна база за малки и текущи ремонти.

Председателят на Общински младежкиспортен клуб „Циклон” Георги Гуменов, който присъства на заседанието, изказаблагодарност към кмета и общинските съветници: „С решението, което взехте щеуспеем да развием повече морски спортове, а не само ветроходството."

„Поморийският залив е живописен и имаблагоприятна акватория за развитие на водни спортове и яхтен туризъм. Добратабаза ще привлече в града любители и професионалисти, ще имаме възможност дапровеждаме европейски и международни състезания. След като общината притежаватерена и базата, ще търсим средства за инвестици за този вид дейности.” –коментира кметът Иван Алексиев.

Възстановяването на собствеността наМорския клуб на поморийци, както и на Лятно кино „Яворов” и "Морскагара"-Поморие, е част от последователната политика за реставриране и съхранение на емблематичните за градаместа, залегнала в програмата за управление на кмета.  Тя включва и предстоящите ремонти на бул.„Яворов” и на Стария кей, както и възстановяването на „момченцето с гроздето”.Идеята е да бъдат възродени символите на града, свързани с историята и бъдещотому развитие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега