Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мосинов: Властта трябва да се върне в ръцете на Общински съвет

Мосинов: Властта трябва да се върне в ръцете на Общински съвет

„През последните години станахме свидетели на едно еднолично управление в Бургас. Считаме, че през следващия 4-годишен мандат, управлението трябва да се върне в ръцете на Общински съвет. Според нас, кметът трябва да бъде изпълнителен, подконтролен на Общински съвет, орган.“ Това заяви председателят на общинската организация на БСП Евгений Мосинов.

„През последните години станахме свидетели на едно еднолично управление вБургас. Считаме, че през следващия 4-годишен мандат, управлението трябва да севърне в ръцете на Общински съвет. Според нас, кметът трябва да бъде изпълнителен, подконтролен на Общински съвет,орган.“ Това заяви председателятна общинската организация на БСП Евгений Мосинов преджурналисти след днешната политическа консултация между бургаските звена насоциалистическата партия и НФСБ.

Той заяви, че по време на срещата са били обсъждани редица наболели въпросии евентуални съвместни проекти между двете партии. По думите му, въпреки чедвете политически организации са в противоположните краища на идеологическияспектър, между тях са открили единомислие по много от въпросите. Обсъжда се иобща кандидатура за кмет на предстоящите местни избори през есента. 

„Говорим за обща,мажоритарна, надпартийна кандидатура за кмет на Община Бургас. Лице, което невлиза в листите за общински съветници на нито една от двете партии. Смятаме, чекметът трябва дабъде посочен от местните партии и избран от бургазлии. Когато обсъждахме състоянието на Общински съвет иместното управление, констатирахме общи цели - намаляне на таксите и данъчнататежест за бургазлии, облекчаване на малкия и среден бизнес, по-засилен контрол върху "Синя зона", контрол върхуразходването на публичните средства“, коментира още Мосинов.  

 „Възможно е и да не намерим общакандидатура, но ще работим по въпроса. Днес не сме обсъждали имена, но и товаще се случи“, добави  областният лидер наНФСБ Ангел Божидаров. По негово мнение, проблемите в града са се появили привтория мандат на ГЕРБ и затова двете партии са склонни да седнат на масата запреговори.

Общинският съветник Георги Манев се присъедини към мнението, че дветепартии могат да открият обща кандидатура. По думите му, в момента Бургас сенуждае от формулата, човекът, който да продължи работата. Освен това, трябва дасе промени и моделът на Общински съвет.

„Всичко, което се е случвало в Бургас е било благодарение на Общински съвет,на нас, а не на кмета на града. Винаги сме подкрепяли хубавото и щепродължим да го правим“, коментира Манев.

Според представителите на двете партии, за кметските избори ще се търсиотговорна, трудоспособна, интелигентна и умерена личност. На днешните преговориса били поканени всички партии, с изключение на ДПС, но по всичко личи, чесътрудничество ще има само между БСП и НФСБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега