Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мосинов: Няма да позволим тази плоча да падне от фасадата на Механотехникума

Мосинов: Няма да позволим тази плоча да падне от фасадата на Механотехникума

БСП се готви да бори решението на ОбС и по съдебен път.

"Смятам, че това решение е позорно петно върху местното самоуправление на Бургас. Ние няма да преглътнем това решение и няма да позволим тази плоча да бъде премахната. Ще обжалваме, ще искаме съдействие от областния управител, ще разчитаме на здравия разум на кмета, ако трябва ще я пазим с жива верига". Това заяви общинският съветник от групата на БСП - Евгений Мосинов на нарочна пресконференция днес, два дни след като ОбС взе решение за премахването на паметна плоча с имената на загиналите в борбата с фашизма бургазлии от фасадата на Механотехникума.

Юристът определи решението за доказателство за наличието на "политическо насилие" в Общински съвет и зададе реторичния въпрос "Това ли е проблемът на Бургас". Мосинов определи премахването на паметната плоча като "сериозна политическа грешка", посочвайки, че на нея стоят имената на млади хора, учили в машинното училище, с мечти и идеи, които са дали живота си във Втората световна война.

Антифашистките герои са почитани от цяла Европа, посочиха председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов и областният председател на Български антифашистки съюз (БАС) - Бургас Аргир Бояджиев. Според тях, решението на ОбС е показателно за навлизането на неофашизъм в Бургас и тенденцията за изтриване на антифашистките борби.

"Нека вместо да гласуваме такива доклади да вършим сериозна работа", призова Мосинов и посочи, че в рамките на същото заседание на Общински съвет, без дебати е приета важна докладна за сливането на общинските предприятия "Хляб и хлебни изделия" и "Общински пазари". Социалистът изрази опасения, че това ще задълбочи кризата на общинските дружества, вместо да реши проблемите им с натрупаните дългове и дефицити.

"Ако здравият разум не надделее, ще внеса докладна за сформиране на временна комисия, която да провери в колко от кабинетите в общината и общинските структури има портрети на Бойко Борисов, календари на ГЕРБ и други агитационни материали", заяви Мосинов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега