Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мосинов: Трябва да предотвратим възможността за случай "Паoло 2"

Мосинов: Трябва да предотвратим възможността за случай "Паoло 2"

Общинските съветници от групата на БСП са инициирали докладна записка, която ще бъде внесена за разглеждане на следващата сесия в края на юни. Най-общо те я наричат записка за проблема „Паoло“. С нея те алармират за един неотложен проблем, а именно липсата на пешеходна пътека и обозначителни знаци на ъгъла на ул. „Мара Гидик“ и ул. „Васил Априлов“, пред арката на Св. Никола.

Общинските съветници от групатана БСП са инициирали докладна записка, която ще бъде внесена за разглеждане наследващата сесия в края на юни. Най-общо те я наричат записка за проблема „Паoло“. С нея те алармират за един неотложен проблем, аименно липсата на пешеходна пътека и обозначителни знаци на ъгъла на ул. „МараГидик“ и ул. „Васил Априлов“, пред арката на Св. Никола.

„Улица  „Мара Гидик“ в момента е много натоварена.Най-голяма опасност представлява участъкът, където през нея преминавапешеходната зона – ул. „Васил Априлов“. Не знам дали сте обърнали внимание, нотам пешеходна пътека няма. Няма и нито един знак, който да обозначава, че оттамминават пешеходци“, обясни днес пред журналисти общинският съветник от групатана БСП - Евгений Мосинов.

По думите му, това е недопустимо.Подобни участъци трябва да са ясно обозначени, за да се предотвративъзможността за случаи тип „Паоло“, в които децата на Бургас стават жертва на войнатапо пътищата. „Ние настояваме докладната спешнода бъде разгледана от страна на Общински съвет и кметството. Не търсимполитика, а решение на един сериозен проблем“, обясни още Мосинов.

Освен това, на сесията, насроченаза 26-и юни, съветниците от групата на БСП ще поставят и още един проблем –този с приема в детските градини. „Получихме множество сигнали от майки. Оказвасе, че в Бургас няма фиксирани правила за приема на децата в детските градини,както това е уредено в други общини. Считаме, че е редно правилата да бъдатопределяни от този, който стопанисва тези детски заведения, и в този смисълсмятаме, че Общински съвет трябва да състави ясни и точни правила заорганизацията на приема“, обясни Мосинов. По думите му, действащите в моментаправила са доста противоречиви.

На предстоящата сесия ще бъдепоставен и въпросът за маршрута за хора със затруднено придвижване, който беобозначен край бургаската МБАЛ. Според Дарина Стоянова – член на Изпълнителнюто бюро на общинската организацияна червените в града, така устроен, маршрутът е напълно неизползваем, тъй катопреминава през участък с лошо състояние на настилката и големи наклони.

Що се отнася до актуалната вмомента тема за предсрочните избори, Мосинов коментира, че е рано да се мислиза евентуална кампания, макар че предизборният щаб в града не е разпуснат и еготов за действие. „Ние винаги сме настоявали и отново ще искаме представителина бургаската структура да са на челни места в листата“, коментирапредседателят на общинския съвет на БСП.

Като най-ранната възможна дата занасрочване на вота, Мосинов посочи края на септември, подчертавайки, че вкрайна сметка това решение зависи от президента.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега