Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Москов: Плащаш 16 лева за интернет, значи имаш и за здравна вноска

Москов: Плащаш 16 лева за интернет, значи имаш и за здравна вноска

От петък в Държавен вестник е публикувана Наредба номер 10, наредбата за лекарствата. Количеството ще бъде намалено, за сметка на това парите ще се връщат в Здравната каса. Плащаме много скъпо за лекарства, защото няма единна политика на държавата в това отношение. Това заяви здравният министър Петър Москов пред bTV.

От петък в Държавен вестник е публикувана Наредба номер 10, наредбата за лекарствата. Количеството ще бъде намалено, за сметка на това парите ще се връщат в Здравната каса. Плащаме много скъпо за лекарства, защото няма единна политика на държавата в това отношение. Това заяви здравният министър Петър Москов пред bTV.

"Лекарствата са дупката в касата. Разликата между годишното увеличение в ЕС и годишното увеличение в България на плащанията за лекарства е маржът, който до този момент е консумирала индустрията", допълни Москов.

"Не спирам да обикалям по болници. Вижда се много ясно от GPS-ите на линейките къде точно карат пациентите. Чувал съм, че болници плащат на Спешна помощ да карат пациенти точно там. Ако се окаже, че най-близката болница не е приоритет, шефове на Спешна помощ в съответния град ще бъдат уволнени веднага. Животът и здравето на пациента не е бизнес. Имаме абсолютна яснота как да се обективизират решенията на ТЕЛК. През септември ще внесем всички законодателни промени", каза здравният министър.

Той отговори и на въпрос дали здравната вноска не е прекалено висока за качеството, което се получава."Изчислил съм, че 16 лева е размерът на здравната вноска. Щом имаш 16 лева да си платиш интернета, значи имаш 16 лева да си платиш здравната вноска. Твой избор, приятелю!", отвърна Москов впивайки поглед в камерата.

"В момента, в който в парламента ГЕРБ и РБ гласуват различно, кой печели решава ДПС. Има граници на възможното, омръзнало ми е от хора, които търсят абсолютната истина, абсолютната чистота и т.н", заяви той и по повод изявлението на Радан Кънев, че ако продължава коалицията ГЕРБ, ДПС и АБВ, РБ ще преосмисли оставането си във властта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега