Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Москов: Чрез частните фондове държавата бяга от отговорността за здравеопазването

Москов: Чрез частните фондове държавата бяга от отговорността за здравеопазването

Бившият министър на здравеопазването: "Въпросът, който убягва, е кой да носи отговорността за системата на здравеопазването".

Бившият министър на здравеопазването Петър Москов атакува идеята за създаването на частни здравноосигурителни фондове, които да конкурират НЗОК. В ефира на bTV той заяви, че по този начин държавата "бяга от отговорността си за системата на здравеопазването".

"Въпросът, който убягва, е кой да носи отговорността за системата на здравеопазването. Отговорът на правителството през предложенията на министерството е: „Ние предлагаме държавата да излезе от отговорността си в сферата на здравеопазването и на нейно място отговорност да носят частни фондове. Пазарът да носи отговорност за системата на здравеопазване. Това е възможно политическо решение”, коментира Москов.

Припомняме Ви, че вчера настоящият здравен министър Кирил Ананиев представи своето виждане за реформа в сферата, като едно от предложенията на ведомството е създаването на конкурентна среда чрез частни фондове, които да обслужват част от осигуровките на българите.

"НЗОК трябва да остане основният стълб на здравеопазване в държавата. Ако той се замени с много частни фондове, отговорността ще стане анонимна", заяви още по темата Москов днес.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега