Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Музикално-поетични вечери "Памет за Емил Чакъров" продължават в петък

Музикално-поетични вечери "Памет за Емил Чакъров" продължават в петък

Датата не е случайно избрана, тъй като именно на 4 август е кончината на маестро Емил Чакъров в Париж.

Музикално-поетични вечери "Памет за Емил Чакъров" продължават в петък. Следващият акцент в афиша ще се проведе на 4 август от 18:00 часа в галерия-музей "Георги Баев". Датата не е случайно избрана, тъй като именно на 4 август е кончината на  маестро Емил Чакъров в Париж.

В негова памет ще бъде пуснат запис на "Реквием Верди", в изпълнение на бургаски музиканти, майсторски дирижиран от самия Емил Чакъров. Аудио записът ще бъде придружен с прожекции на интересни фотографии и кадри, свързани с живота и майсторството на диригента.

За първи път този реквием се изпълнява на 22 май 1874 год. с огромен успех в Милано в църквато Сан Марко, под диригенството на самия автор. В България за първи път в Бургас в зала ДНА реквиемът звучи на 18 ноември 1976 год. - 102 години по-късно от създаването си. По този повод, след пърото си изпълнение пред бургаска публика маестро Чакъров записва в златната книга на хор "Родна песен": "Удивително, но факт! Един самодеен хор изпълнява "Реквием Верди" и то как! Щастлив съм че това е бургаски хор "Родна песен"! Надявам се на бъдещи срещи.".

В записа участват Бургаска Филхармония хор "Родна песен" - диригент проф. Стоян Кралев, солисти: Росица Белчева, Христина Ангелакова, Николае Сасу /Румъния/ и Корнелиу Фанацеану /Румъния/, диригент Емил Чакъров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега