Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Музикалното закрива учебната година с Гала концерт в Операта

Музикалното закрива учебната година с Гала концерт в Операта

По традиция класовете по класически балет при Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас ще закрият учебната година с бляскав Гала концерт. В него ще вземат участие бъдещите балетни артисти от всички класове.

По традиция класовете по класически балет при Национално училищеза музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас ще закриятучебната година с бляскав Гала концерт. В него ще вземат участие бъдещитебалетни артисти от всички класове.

В училището със специалност „Класическитанц” се обучават деца от 1 до 12 клас. Зрителите ще имат възможност да сенасладят както на първите стъпки на малките балерини, така и на хореографии помузика на класически и съвременни автори в изпълнение на ученици отгимназиалните класове. В концерта ще вземат участие и възпитаници на Свободнаташкола по изкуства към музикалното училище.

Съвкупносттаот светлина, костюми, музика и танц ще даде възможност на професионалнообучаващите се млади балерини и балетисти да се докоснат до отговорностите ивълненията, породени от практикуването на наученото в залите на НУМСИ„проф.Панчо Владигеров” на сцената на Бургаска опера.

Една истинска феерия зазрителите са подготвили балетните педагози Недко Георгиев,Мария Йорданова,Росен Методиев, Лилиана Ушпорене и Добрина Бахова.Създателите твърдят, чеса обединили усилията си в опит да вдъхновят зрителите с езика на музиката итанца.   

На сцената ще оживеят  красиви откъси от балетните спектакли „ДонКихот”, „Евгений Онегин”, „Пахита”, ”Копелия”, „Жизел”, „Конче вихрогонче”,„Зле опазеното момиче” и други.За своята любов къмтова изящно изкуство и за своите мечти от сцената, в един голям мултимедиен  спектакъл ще ви разкажат възпитаниците наМузикалното училище и техните преподаватели.

Спектакълът щесе състои на 1 юни / неделя / от 19:00 часа в залатана Държавна Опера Бургас. Входсвободен.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега