Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Мустак Рън" в Бургас днес

"Мустак Рън" в Бургас днес

Днес Бургас ще се включи в световното движение “Мovember” 2017 с маратона “Мустак Рън”.

Днес Бургас ще се включи в световното движение “Мovember” 2017 с маратона “Мустак Рън”. Той е част от традиционните съботни бягания на “5kmrun” и ще се проведе с начален час 10:00. Сборният пункт е добре познат на редовните участници - Пантеона, а каузата - популяризирането на най-разпространените заболявания, засягащи мъжете.

Движението “Мovember” насочва общественото внимание към мъжките здравни проблеми. На английски думата е комбинация от австралийската разговорна дума за мустак – “Mo” и месец ноември (November). Ако сте редовни потребители на интернет, едва ли сте пропуснали факта, че през този месец представителите на силния пол обикновено са призовавани да забравят за самобръсначките. 

Посланието е подкрепа към мъжете и повишаване информираността на хората за проблемите на мъжкото здраве и конкретно върху най-тежкото и за съжаление най-типично мъжко заболяване – рака на простатата. Всяка година 10 000 нови случаи на това смъртоносно заболяване се регистрират в България, а един от най-големите проблеми у нас, на фона на проблемите в здравеопазването, е късното диагностициране.

Всеки желаещ да участва в “Мустак Рън” може да си пусне естествен, или да си залепи изкуствен мустак, приканват организаторите на маратона. Дамите с прикачен мустак са още по-желани. Допускат се участници облечени карнавално, с перуки, бради и т.н. Целта е преди всичко за повече настроение и усмивки и така да станем съпричастни към мъжките здравословни проблеми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега