Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мъж и жена на съд за причиняване на смърт на пътя край Крайморие

Мъж и жена на съд за причиняване на смърт на пътя край Крайморие

Инцидентът е от 27 април м.г.

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд двама водачи - мъж и жена, обвинени в независимо съпричиняване на смърт по непредпазливост на пътя и нанасянето на средна телесна повреда на дете.

Инцидентът е от 27 април м.г. Катастрофата се случила след п.в. "Крайморие" - Созопол, в посока село Маринка. Починалата и детето пътували в автомобила на едната от двамата обвиняеми - Б.А., като жертвата е била баба на обвиняемата.

Според обвинителния акт, тя пътувала по първокласен път І-9 към Турция, през гр. Малко Търново от с. Преображенци, обл. Бургас, като управлявала лек автомобил марка „Ауди А4“, собственост на баба й – пострадалата жена. Последната пътувала в автомобила на предна дясна седалка, на задната седалка зад водача пътувала друга жена с две деца, едното от които също е пострадало от инцидента.

Пътят в района на местопроизшествието – км.248+1 на първокласен път І-9, след пътен възел „Крайморие“ в посока с. Маринка, бил с две платна за движение, разделени помежду си с прекъсната линия и непрекъсната линия, прав участък, с лек наклон при изкачване по посока с. Маринка, суха асфалтово-бетонна настилка.

Обвиняемата управлявала автомобила в дясното платно по посока с. Маринка, Бургаска обл., със скорост от около 74 км/ч, а в насрещното платно по посока гр. Бургас със скорост от 80 км/ч се движел управлявания от обвиняемия товарен автомобил марка „Рено Мастер“.

По неизяснена причина, товарният автомобил, управляван от Г.Х. навлязъл частично в насрещната лента за движение, на около 47 м. от мястото на удара. В този момент, управлявания от обвиняемата автомобил бил на около 43 м от мястото на удара или дистанцията между двата автомобила била около 90 м.

Свидетелката, пътуваща на задна седалка в автомобила на Б.А. видяла насрещно движещия се товарен автомобил и как водачът внезапно навлязъл в тяхното платно за движение, а обвиняемата възприела маневрата на Г.Х., като опасност в нейната лента и вместо да намали скоростта и да спре, предприела промяна на посоката си за движение, чрез завъртане на волана наляво спрямо посоката си на движение и навлизане в насрещната лента.

В същото време Г.Х. предприел връщане в собствената си лента, но като видял навлезлия в неговата лента лека автомобил управляван от Б.А., предприел ново отклоняване на автомобила наляво по посоката си на движение, към насрещната лента. Въпреки това последвал удар между двата автомобила.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 10.12.2019 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега