Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мъж се оплака, че е уволнен заради статус във Facebook, работодателят му отрича

Мъж се оплака, че е уволнен заради статус във Facebook, работодателят му отрича

"Редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина", заяви началникът.

Млад рехабилитатор твърди, че е уволнен заради статус във Facebook, в който той споделя разочарованието си от "унизително ниската си заплата от 388 лева". Работодателят му обаче отрича. Според него, причина за уволнението е, че служителят редовно отсъствал от работа.

Месут Юркюш написал във Facebook: "Учих 3 години за рехабилитация, след това учих още 2 години магистратура кинезитерапия. И с мерак влезнах да работя по специалността. За съжаление, трудът на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв. Срам ме е да работя по специалността”. Пред камерите на NOVA той разказа, че искал хората да разберат "колко получава един млад медицински специалист".

"На следващия ден бях привикан от един служител и ми беше казано, че ако не изтрия публикацията, ще ме уволнят. Аз не го направих. Уволниха ме. Отново написах статус, за да разкажа станалото”,  каза още младият мъж.

Директорът на здравното заведение, където работел Месут, заяви, че нито едно от двете твърдения не е вярно. Заплатата на рехабилитаторът била 600, а не 388 лева. Уволнението пък изобщо не било свързано със социалната мрежа.

"Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни. Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина", заяви Христо Чаушев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега