Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП - Бургас: 346 подоходни декларации са подадени от началото на годината

НАП - Бургас: 346 подоходни декларации са подадени от началото на годината

Първите двама, декларирали доходи, са подали справките си още на първи януари, по електронен път.

346 подоходни декларации са подадени от началото на годината досега в ТД на НАП в Бургас, посочиха от регионалното звено на приходната агенция. До този момент са обслужени 11 000 клиенти. 100 от подадените декларации са с персонален идентификационен код – ПИК.

Първите двама, декларирали доходи, са подали справките си още на първи януари, по електронен път, информираха още от НАП, предава "Фокус". Едната от декларациите е с електронен подпис – за доход от свободни професии, а другата е подадена с ПИК – за доходи от наем.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лева, припомнят от Приходната агенция.

От тази година гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й и в двата случая е до 30 септември на текущата година.

Въвежда се и ново данъчно облекчение за безкасови плащания – то е в размер на 1% от дължимия за годината данък върху общата годишна данъчна основа, но не повече от 500 лева. Условието е 100% от паричните доходи да са получени по банков път и извършените безкасови плащания от лицето да са в размер на 80 или повече процента от доходите, подлежащи на облагане с данък върху годишната данъчна основа. Това облекчение ще се ползва с подаване на данъчната декларация през 2018 г.

От НАП напомниха, че физическите лица могат да декларират доходите си и чрез декларация с баркод, която гарантира, че няма да се допуснат технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега