Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП Бургас запечата 22 обекта за седмица, не издавали касови бележки

НАП Бургас запечата 22 обекта за седмица, не издавали касови бележки

От началото на годината общо 156 търговски обекта в областта са били санкционирани за същото нарушение.

НАП Бургас запечата 22 обекта в рамките на седемте дни от началото на месеца. Причината е неиздаване на касови бележки, посочват от приходната агенция. От началото на годината общо 156 търговски обекта в областта са били санкционирани за същото нарушение. В Несебър е бил затворен магазин за детски стоки, а в Слънчев бряг през седмицата са запечатани акумулаторни колички триколки, атракционно съоръжение и магазин за плажни артикули. Сред затворените временно обекти по Южното Черноморие са и автомивка и високооборотно заведение за бързо хранене.

"Запечатването е крайно неприятна мярка и за двете страни, за НАП това не е цел, а само средство за постигане на дисциплиниращ ефект. Нито едно от тези запечатвания нямаше да се случи, ако беше издаден фискален бон", коментира говорителят на НАП Бургас Христо Узунов. От приходното ведомство в морския град припомнят, че при повторно нарушение - неиздаване на фискален бон, търговският обект се запечатва за срок от един месец. 

Активните проверки са част от лятната контролна кампания на Приходната агенция. Контролните действия са насочени главно към промяна в поведението на търговците в посока доброволно спазване на законодателството и отчитане на реалните обороти. В същото време към нарушителите законът се прилага в цялата му строгост.

За повишаване на фискалната дисциплина съществена роля играят и патрулните двойки на НАП, които обхождат всекидневно алеите на курортите, патрули има и в черноморските градове. Те следят за рискови обекти, извършват контролни покупки, но и разясняват целите на данъчната контролна кампания, към тях търговците могат да се обръщат и с въпроси, свързани с отчетността и работата на фискалните апарати.

Териториалната дирекция на НАП в Бургас е поставила под непрекъснато наблюдение чрез дистанционната връзка на касовите апарати и над 200 обекта с традиционно високи обороти през активния летен туристически сезон. Данъчните внимателно следят и отчитането на приходи при провеждането на концерти, фестивали и изложения. От началото на месеца по Южното Черноморие са извършени повече от 300 проверки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега