Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП, МВР и Митници предотвратиха щета на бюджета за 1 милион лева

НАП, МВР и Митници предотвратиха щета на бюджета за 1 милион лева

При съвместна акция на НАП, МВР и Агенция „Митници“ беше предотвратена щета за над 1 млн. лв. от невнасяне на ДДС в хазната. Акцията започна на 10 февруари, като в хода й бяха проверени 5 данъчни склада на територията на София, Перник и Пловдив.

При съвместна акцияна НАП, МВР и Агенция „Митници“ беше предотвратена щета за над 1 млн. лв. отневнасяне на ДДС в хазната. Акцията започна на 10 февруари, като в хода й бяхапроверени 5 данъчни склада на територията на София, Перник и Пловдив.Установено е, че в четири от данъчните складове са налични количества гориво начетири фирми, които участват в схеми за данъчни измами. За обезпечаване навземането на хазната са запорирани около 400 тона гориво (бензин, газьол,биоетанол и газ пропан-бутан).

По време на акциятае станало ясно, че всички четири дружества имат фиктивни собственици от рисковисоциални групи, които не подозират, че притежават бизнес с обороти за милионилевове. Съвместната акция натрите институции е в следствие на анализ на органите по приходите, разкрилпорочната схема за невнасяне на ДДС. Фирмите, собственост на маргинални лица, декларираливътреобщностно придобиване (внос) на гориво от страни от ЕС, плащали дължимияакциз, за да освободят движението на стоката от данъчния склад на териториятана страната, но в крайна сметка така и не заплащали ДДС след реализирането напродукцията.

И на четирите фирмиса назначени данъчни ревизии, като резултатите от тях ще станат известни доняколко месеца. Бъдещите вземания на хазната вече са обезпечени със запориранотогориво. Съвместните действияна трите институции продължават за установяване и на други участвали в схематаза невнасяне на ДДС. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега