Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП запечатва бургаска дискотека заради неиздаване на касови бележки

НАП запечатва бургаска дискотека заради неиздаване на касови бележки

Среднощната акция е реализирана чрез т.нар. "тайни клиенти".

Общо четири нощни заведения в Бургас бяха проверени в събота вечерта от служители на звеното "Фискален контрол" към териториалната дирекция на Националната агенция за приходите. В една от дискотеките инспекторите установили, че не се издават касови бележки, а между касовата наличност и отчетеното на фискалните устройства имало разминаване. Това съобщиха от пресцентъра на НАП - Бургас. Предстои от институцията да предприемат строги мерки спрямо нарушителя, а именно заведението да бъде запечатано.

Среднощната акция е реализирана чрез т.нар. "тайни клиенти". Фискалните агенти се представили за клиенти, като само в една от проверените дискотеки продажбата не е била регистрирана съобразно закона. Процедурата по затваряне на това заведение ще започне в понеделник - първия работен ден след проверката, уточняват от приходната агенция.

Паралелно с проверките на нощните заведения в града, снощи служители на "Фискален контрол" са били и на летище Бургас. Проверени са всички търговски обекти на територията на аерогарата. От 11 проверени, данъчно нарушение е открито в един от тях, сочи статистиката на данъчните. Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона. 

От началото на лятото инспектори на НАП са извършили близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2 000 обекта заради неиздаване на касова бележка.

Звеното за фискален контрол, което следи движението на над 1 млрд. кг рискови стоки по границите и във вътрешността на страната, също участва в лятната контролна кампания, като освен проверки за отчитане на оборота, контролира борси и тържища, продаващи хранителни и акцизни стоки, както и луксозни автомобили за начисляването на т.нар. данък "уикенд". 

От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката е между 2 и 4 седмици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега